CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gamba's met notensla, hazelnootolie en Parmezaanroom

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Salade en dressing

  • 300 gram ruccola
  • 2 eetlepel(s) hazelnootolie
  • 2 eetlepel(s) balsamico
  • benodigde zout en peper

Gamba s

  • 48 stuk(s) gamba's, schoongemaakt (diepvries)
  • benodigde olijfolie
  • 3 stuk(s) citroen, schil fijn geraspt
  • 7 tenen knoflook

Parmezaanroom

  • 500 mililiter slagroom
  • 250 mililiter melk
  • benodigde aardappelzetmeel
  • 350 gram geraspte Parmazaan (200g geraspt en 150g schilfers)
  • benodigde peper en nootmuskaat

Gamba's met notensla, hazelnootolie en Parmezaanroom Werkwijze

Bereiding:

Parmezaanroom

Verwarm de room en de melk en bind met het aardappelzetmeel.

Haal van het vuur en laat hierin de Parmezaan rustig smelten.

Blender met de staafmixer en breng op smaak met peper en iets nootmuskaat.

Houd het mengsel warm en giet kort voor het opdienen in een slagroomspuitzak.

Salade en dressing

Maak een dressing van de hazelnootolie en balsamico, proef zorgvuldig en maak de dressing naar eigen smaak af met o.a. zout en peper.

Meng de dressing kort voor het opdienen in een grote kom door de ruccola.

Gamba´s

Verwarm de olijfolie en bak de gamba’s met knoflook en geraspte schil van de citroenen in ongeveer 2 min.

Serveren:

Verdeel de ruccola over de borden en nappeer de dressing over de sla. Verdeel de gamba’s over het geheel. Spuit de warme Parmezaanroom met de slagroomspuitzak royaal over de salade.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen