CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gefrituurde asperges met gepocheerd ei en aardappelpuree

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Aardappelpuree

  • 100 gram roomboter
  • 0.5 Kopje(s) melk
  • benodigde olijfolie
  • 750 gram aardappels, geschild

Garnering

  • 2 bos(sen) waterkers

Asperges

  • benodigde tempura
  • benodigde panko (geen paneermeel gebruiken)
  • 36 stuk(s) asperges (niet te dik)
  • benodigde aardappelzetmeel

Gepocheerde eieren

  • benodigde azijn
  • 12 stuk(s) kleine eieren om te pocheren

Gefrituurde asperges met gepocheerd ei en aardappelpuree Werkwijze

Bereiding:

Aardappelpuree

Kook de aardappels en maak met de melk, boter en een scheutje goede olijfolie een mooie romige aardappelpuree.

Asperges

Kook de asperges 5 min in weinig water met zout. Zet het vuur uit en laat ze 5 min rusten. Haal daarna uit het vocht en dep de asperges droog.

Rol ze door de aardappelzetmeel, daarna door het tempurabeslag en ten slotte door de panko.

Frituur de asperges op 180 °C goudgeel.

Gepocheerd ei

Pocheer ondertussen een voor een de eieren. Zet een pannetje water op waarin een scheutje azijn is gedaan. Breek het ei in een kopje. Houd het water net tegen het kookpunt aan. Draai daarin met een garde een draaikolkje en laat het ei daarin zakken. Vouw, indien nodig, met behulp van een spatel of schuimspaan het wit rond de dooier en pocheer het ei ongeveer 3 min. Herhaal dit en houd de reeds gepocheerde eieren intussen warm in een braadslede met water van ca 60 °C.

Serveren:

Spuit een rozet van de aardappelpuree op het verwarmde bord. Plaats een toef waterkers aan de bovenkant van het bord en leg de asperges er half overeen. Tot slot het gepocheerde ei op de asperges.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen