CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Minirollade van varkenshaas met olijven en serranoham, spinaziesalade met pijnboompitten en knoflookcroutons

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Salade en dressing

  • 2 eetlepel(s) Zaanse mosterd
  • 2 eetlepel(s) witte balsamicoazijn
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • benodigde zout en peper
  • 300 gram spinazie
  • 3 stuk(s) bosuitjes
  • benodigde zout en peper

Minirollade

  • 6 stuk(s) varkenshaasjes van ca 250-300 g
  • 6 eetlepel(s) zwarte olijventapenade
  • 375 gram buffelmozzarella, in dunne plakken gesneden
  • 18 plak(ken) serranoham

Pijnboompitten

  • 75 gram pijnboompitten

Knoflookcroutons

  • 1 stuk(s) baguette
  • benodigde knoflook
  • benodigde olijfolie

Minirollade van varkenshaas met olijven en serranoham, spinaziesalade met pijnboompitten en knoflookcroutons Werkwijze

 

Bereiding:

Minirollade

Verwarm de oven op 150 °C.

Halveer de varkenshaasjes in de lengte en bestrooi ze met zout en peper.

Verdeel de tapenade gelijkmatig over de helften en leg daarna de plakjes mozzarella dakpansgewijs er bovenop. Leg de andere helft van het varkenshaasje zo op de mozzarella, dat ze aan beide kanten even dik zijn.

Leg 3 plakken serranoham overlappend naast elkaar. Leg een varkenshaasje erop en rol de ham er strak omheen. Maak op deze wijze van de andere varkenshaasjes zo’n zelfde rol.

Bestrijk de rollen met olie en leg ze naast elkaar in een braadslee.

Zet de braadslee in het midden van de oven op het rooster en gaar de varkenshaasjes 20 min. Zet de oven uit en laat de varkenshaasjes nog 15 min in de oven staan.

Knoflookcroutons

Snij de baguette in kleine vierkante stukjes en bestrijk de stukjes aan beiden kanten met olie waarin de knoflook is uitgeperst. Bak dan de stukjes brood in de koekenpan al omscheppend goudbruin.

Pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan zonder vet. Zet ze apart.

Spinaziesalade en dressing

Klop in een ruime slaschaal een dressing van de mosterd, azijn, olie, zout en peper.

Schep kort voor het opdienen de spinazie en de bosuitjes door de dressing in de schaal. Strooi de pijnboompitten en de croutons over de salade.

Serveren:

Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over de warme borden.

Drapeer de spinaziesalade elegant naast de plakken varkenshaas.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen