CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Rabarber met vanilleroom

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Aardbeien

  • 500 gram aardbeien
  • benodigde munt

Rabarber

  • 1000 gram rabarber
  • 40 gram boter
  • 6 eetlepel(s) aardbeienlikeur

Vanilleroom

  • 3 stuk(s) vanillestokjes
  • 370 mililiter slagroom
  • 15 eetlepel(s) suiker
  • 375 mililiter Griekse yoghurt

Rabarber met vanilleroom Werkwijze

Bereiding:

Vanilleroom

Snijd de vanillestokjes open. Breng in een pan 150 ml water aan de kook. Laat de stokjes

10 min in het water trekken. Schraap het merg boven het vocht uit de vanillestokjes. Breng het vocht opnieuw aan de kook en los er 9 el suiker in op. Laat het suikerstroopje afkoelen.

Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel het suikerstroopje en de Griekse yoghurt erdoor.

Laat de room in de koelkast heel koud worden.

Rabarber

Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukken van ca. 2 cm.

Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak de rabarber ca. 3 min. Strooi de resterende 6 el suiker erover en laat deze even karameliseren. Schenk de likeur erbij en verwarm het geheel nog ca. 2 min.

Aardbeien

Snij de aardbeien in partjes

Serveren:

Schep de rabarber in coupes en bedek het ruim met de vanilleroom. Strooi er de stukjes aardbei erover. Garneer met muntblad.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen