CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gegrilde coquilles met gembersaus

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Gegrilde coquilles met gembersaus

  • 12 stuk(s) coquilles schoon
  • 1 eetlepel(s) verse gemberwortel
  • 1 stengel(s) citroengras
  • 24 stuk(s) dunne groene (korenaar)asperges, of gehalveerde groene
  • 300 mililiter visbouillon
  • 200 mililiter creme fraiche
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) witte wijn azijn
  • 1 eetlepel(s) gembersiroop
  • 75 gram boter, ijskoud
  • benodigde fleur de sel en peper

Gegrilde coquilles met gembersaus Werkwijze

Bereiding:

Gembersaus

Schil en rasp de gember, plet de stengel citroengras.

Doe de gember, citroengras, visbouillon, crème fraîche, witte wijnazijn en honing in een steelpan. En laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken. Giet door een zeef in een schone pan. Roer de gembersiroop erdoor.

Klop met een staafmixer blokje voor blokje de ijskoude boter erdoor tot de saus gebonden is.

Houd warm ( niet meer koken!)

Asperges

Schep de groene asperges even om en om op een hete grillpan. Wanneer gewone groene worden gebruikt, in de lengte halveren en kort blancheren dan in de grilpan. Houd warm.

Coquilles

Grill de coquilles kort aan iedere kant in de hete grillpan ca. 1 min per kant

Maal er wat peper over en strooi er wat fleur de sel op.

Serveren:

De asperges op een sausspiegeltje en daarop de coquille.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen