CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aspergespiraaltje met Schotse kwarteleitjes

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • benodigde bakpapier
  • 4 plak(ken) bladerdeeg
  • 1 stuk(s) ei, losgeklopt
  • benodigde fleur de sel
  • 6 stuk(s) witte asperges (12 halve in de lengte doorgesneden)

Kipgehakt

  • 1 stuk(s) ei, losgeklopt
  • 1 eetlepel(s) verse bieslook
  • 50 gram droge broodkruimels
  • 12 stuk(s) kwarteleitjes
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • benodigde olie om te frituren b.v. zonnebloemolie
  • 300 gram kipgehakt
  • 30 gram bloem
  • 1 theelepel(s) verse geraspte gember

Aspergespiraaltje met Schotse kwarteleitjes Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Schil de asperges en kook ze 5 min, spoel ze daarna af met koud water en droog ze.

Bestrijk het ontdooide bladerdeeg met het losgeklopte ei en snijd het bladerdeeg in repen van ca 1 ½ cm. Plak 2 repen aan elkaar, houd een uiteinde van het deeg tegen de kop van de asperge en wikkel het deeg om de asperge. Plak de onderkant met wat ei vast. Leg de spiraaltjes op bakpapier, bestrooi ze met een weinig fleur de sel en bak ze in de oven in ca 10 min goud bruin.

Meng kipgehakt, gember, bieslook en mosterd. Kook de kwarteleieren ca 4 min en pel ze. Wentel ze door de bloem. Verdeel het kipmengsel in 12 gelijke porties. Breng met natte handen om elk ei een dun laagje van het gahaktmengsel aan. Haal dit eerst door de bloem, vervolgens bestrijk dit met het losgeklopte ei en wentel ze door de broodkruimels. Schud het teveel eraf. Laat ze dan even rusten in de koelkast.

 

Vul een kleine pan met stevige bodem voor 1/3 met olie en verhit de olie tot 180 °C. De olie is heet genoeg als een stukje brood in 15 sec goudbruin wordt. Bak de eieren goudbruin en laat ze op keuken papier uitlekken. Halveer de eieren.

 

Serveren:

 

Leg de gehalveerde eitjes bij de aspergespiraaltjes.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen