CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Champignons met een vulling van gekaramelliseerde rode ui, dadel en rozemarijn

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • benodigde rucolasla
  • benodigde truffelolie

Ingrediënten

  • 12 stuk(s) grote champignons
  • 1.5 tenen knoflook
  • 3 stuk(s) rode uien
  • 9 stuk(s) dadels
  • benodigde fleur de sel
  • benodigde olijfolie
  • 1 eetlepel(s) ahornsiroop
  • benodigde balsamicoazijn

Champignons met een vulling van gekaramelliseerde rode ui, dadel en rozemarijn Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal of bakblik in. Pel en snipper de uien en de knoflook. Ontpit de dadels en snijd ze klein.

Verwarm een scheutje olie in de wok en fruit de ui en de knoflook. Voeg dadels en rozemarijn toe, en laat alles lekker zacht worden. Besprenkel met wat siroop en een klein scheutje balsamico. Laat de stroop karamelliseren en breng op smaak met zout.

Smeer de paddenstoelen in met olijfolie (onder en bovenkant)en leg in een ovenschaal. Vul ze met het ui dadel mengsel en laat ze in 10 tot 15 min in de oven goudbruin en gaar worden.

Serveren:

Besprenkel wat rucola met truffelolie en daarop de champignon.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen