CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Geitenkaas-Appeltaartje

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • benodigde eetbare bloemetjes (eventueel)
  • benodigde Calvados

Ingrediënten

  • 6 plak(ken) diepvriesbladerdeeg
  • 300 gram geitenkaas
  • 2 stuk(s) moesappels
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel(s) wilde tijm, gehakt
  • benodigde honing

Geitenkaas-Appeltaartje Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de nog niet ontdooide plakjes bladerdeeg in vierkantjes. Leg de stukjes met wat tussenruimte op een licht ingevette bakplaat laat ze een paar minuten ontdooien. Leg in het midden van elk deegplakje wat kaas en laat de rand vrij. Bestrijk vervolgens de kaas met wat honing.

Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd ze in dunne partjes. Bedek elk deegplakje dakpansgewijs met wat partjes appel, zodat de kaas volledig bedekt is. Bestrijk de appel met een beetje olie en strooi er wat tijm, zout en peper over.

Bak de taartjes 20 -25 min tot de randen goudbruin zijn. Direct serveren

Serveren:

Plaats 2 taartstukjes op elk bord en garneer met het bloemetje en zet er een klein glaasje calvados op

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen