CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Advocaatmousse

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Mousse

  • 36 stuk(s) lange vingers
  • benodigde koffielikeur
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom
  • benodigde suiker
  • benodigde geschaafde amandelen

Advocaat

  • 12 stuk(s) eieren
  • 1 zakje(s) vanillesuiker
  • 250 gram suiker
  • 350 mililiter brandewijn

Advocaatmousse Werkwijze

Bereiding:

Advocaat

In een grote kom de eieren met de suiker en de vanillesuiker met de mixer glad kloppen. De brandewijn erdoor kloppen. Nu de kom in een pan met bijna kokend water hangen. De eiermassa al kloppend met de mixer (op de laagste stand) dik laten worden let op temperatuur niet hoger dan 65 gr. . Zodra de massa dik genoeg is (oppassen ze dikt bij kouder worden nog iets in) de kom uit het warme waterbad nemen en in een bak met koud water zetten. Nog ca 5 min met de mixer op de laagste stand blijven kloppen, zodat de advocaat niet kan schiften. Laten afkoelen.

Mousse

Breek de lange vingers in stukjes.

Meng de mascarpone met de slagroom en suiker en 250 g advocaat tot een mousse.

Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan lichtbruin.

Vul 12 glazen. Begin met lange vingers, dan de likeur en laat dit even intrekken. Voeg dan de mousse toe en tot slot de geroosterde amandelen.

Serveren:

Plaats het glas met de advocaatmousse op een bordje samen met een klein glaasje van de zelfgemaakte advocaat.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen