CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tomatencappuccino met voorjaarskruiden

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 30 gram boter
  • 600 gram rijpe tomaten
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 400 mililiter kippenbouillon
  • 3 eetlepel(s) tomaten tapenade
  • 200 mililiter melk
  • 200 mililiter slagroom
  • 4 eetlepel(s) bieslook
  • 4 eetlepel(s) peterselie

Tomatencappuccino met voorjaarskruiden Werkwijze

Bereiding:

Maak 12 kopjes warm

Smelt de boter in een pan en smoor de in stukjes gesneden tomaten met de fijngesnipperde sjalotten, afgedekt, zachtjes 5 min. Voeg de bouillon, tapenade en melk toe en laat de soep nog circa 10 min zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer. Wrijf de soep door een zeef en breng op smaak met zout en peper.

Klop de slagroom bijna stijf met een weinig suiker.

Hak de bieslook en peterselie fijn.

Serveren:

Schep de soep in de warme kopjes en schep er een lepel slagroom op. Strooi de fijngehakte kruiden er overheen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen