CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Trio van Hollandsche Nieuwe

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Tartaar van haring met kervelsaus

  • 3 stuk(s) schoongemaakte haringen
  • 100 mililiter room
  • 100 mililiter creme fraiche
  • 0.5 bos(sen) kervel
  • 2 plak(ken) heel jonge kaas
  • 2 stuk(s) lente uitjes
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • benodigde peper
  • benodigde zout

Haring met amandelen

  • 6 stuk(s) schoongemaakte haringen
  • 500 mililiter melk
  • 3 stuk(s) appels (granny smith)
  • 200 mililiter witte wijn
  • 0.5 stuk(s) citroen (sap)
  • 1 theelepel(s) suiker
  • 150 gram geschaafde amandelen
  • 150 gram creme fraiche
  • 1 eetlepel(s) mierikswortel uit potje (Kuhne)
  • 6 takje(s) aalbessen

Haring bonbons

  • 3 stuk(s) schoongemaakte haringen
  • 0.5 stuk(s) appel (granny smith)
  • 50 gram gekookte ontvelde rode biet
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 plak(ken) roggebrood
  • 20 gram bieslook
  • benodigde peper
  • benodigde zout

Trio van Hollandsche Nieuwe Werkwijze

Bereiding: Tartaar van haring met kervelsaus

Snijd haring en lente ui fijn en meng dit met elkaar.

Sla de slagroom lobbig en meng dit met de crème fraîche, mosterd, peper, zout en de heel fijn gesneden kaas en kervel.

Vul een glaasje met  saus – haring – saus en garneer met takje kervel.

Zet koud weg.

Bereiding: Haring bonbons

Halve appel schillen, klokhuis verwijderen en heel fijn brunoise snijden.

Tevens haring en biet, fijn brunoise snijden.

Roggebrood verkruimelen.

Meng, behalve de bieslook, alles door elkaar en maak op smaak.

Verdeel in 12 porties en maak er balletjes van.

Knip of snijd de bieslook fijn en rol de haringbonbon er door.

 

Zet koud weg.

Bereiding: Haring met amandelen

12 halve haringen zonder staart zo lang mogelijk weken in de melk en voor gebruik drogen.

Bak de amandelen licht in een droge koekenpan. Hak ze wat fijner en laat afkoelen.

Appels schillen en met appelboor klokhuis verwijderen. Snijd 12 plakken van 1 cm en steek er met een steker van ca. 6 cm rondjes van. Rasp de resten van de appels en druppel er wat citroensap over.

Breng de witte wijn aan de kook en laat de plakken appels ca. 5 min. trekken.

Haal ze voorzichtig uit de wijn en laat afkoelen.

Voeg de crème fraîche, mierikswortel, suiker en de helft van de amandelen toe aan de geraspte appel en maak op smaak.

Smeer deze saus over de geweekte en gedroogde halve haring en rol op. Indien nodig, vastzetten met een cocktail prikker.

Rol de buitenkant van het rolletje door de rest van de amandelen.

Leg het rolletje op de appelschijf en garneer met een aalbes. Zet koud weg.

Serveren:

 

Verdeel dit haringtriootje op een koud bord en decoreer met de rest van de aalbessen en de kervel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen