CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Filetto do orato con squame di patate su salsa verde al dragoncelle. Dorade met schubben van aardappel en een dragonsalsa

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Salsa

  • 1 bos(sen) dragon
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 1 tenen knoflook
  • benodigde olijfolie extra vergine
  • 2 stuk(s) tomaten

Dorade

  • benodigde boter
  • 12 stuk(s) middelgrote aardappels
  • 200 gram geklaarde boter
  • 6 stuk(s) dorade filets van ca 100 gr, (halve per persoon)
  • benodigde zout

Filetto do orato con squame di patate su salsa verde al dragoncelle. Dorade met schubben van aardappel en een dragonsalsa Werkwijze

Bereiding:

Dorade

Verwijder het vel en verwijder de graadjes, Snijd de filet in de lengte door. Besmeer de velkant met boter.

Snijd de aardappels in zeer dunne, zo rond mogelijke plakjes (gebruik de mandoline). Plak de schijfjes op de velkant van de vis schubsgewijs. Besmeer de schubben met de geklaarde boter. Bak vervolgens in een anti aanbak koekenpan alleen de zijde met schubben bedekte vis goudbruin (krokant). Haal ze voorzichtig met een paletmes uit de koekenpan en leg de vis met de rauwe kante op een bakplaat met bakpapier in een hete oven (180 °C) controleer of de vis gaar is, let op niet te droog! ca 5 min.

Salsa

Doe dragon, knoflook en pijnboompitten en olie in een foodprocessor en maal fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het in blokjes. Haal de salsa uit de keukenmachine en voeg daarna de tomaat concasse toe.

Serveren:

Verdeel de saus over de borden en leg de filets uit de oven direct op de salsa en serveer direct uit.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen