CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Saltimbocca (kalfsvleesrolletjes) met focaccia con olivo leccino

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Focaccia con olivo leccino

  • 400 mililiter lauwwarm water
  • 400 gram zwarte olijven, zonder pit
  • 100 mililiter lauwwarme melk
  • 100 mililiter olijfolie extra vergine
  • 25 gram verse gist
  • 1000 gram bloem "00"
  • 1 theelepel(s) zout
  • 1 theelepel(s) suiker

Saltimbocca

  • 450 gram Taleggio(kaas), in 12 plakken
  • 120 mililiter olijfolie extra vierge
  • 10 mililiter witte wijn
  • 24 plak(ken) Parmaham
  • 12 blaadje(s) salie
  • 12 plak(ken) kalfsvlees, haas of spierstuk, in plakken van ca 100 gr
  • benodigde peper en zout
  • 12 stuk(s) coctailprikkers

Saltimbocca (kalfsvleesrolletjes) met focaccia con olivo leccino Werkwijze

Bereiding:

Saltimbocca

Leg het kalfsvlees tussen twee stukken plasticfolie en sla het plat. Bestrooi met zout en peper. Leg op elke plak kalfsvlees een plak parmaham en een plak kaas en een blaadje salie.Rol het geheel stevig op, wikkel er nog een plak parmaham omheen en zet vast met een cocktailprikker. Verwarm de oven voor op 100 °C. Verwarm 3 tot 4 el olijfolie in een braadpan en braad de kalfsvleesrolletjes hierin 2 tot 3 min aan alle kanten aan. Leg de rolletjes in een ovenschaal. Laat de kalfsvleesrolletjes 8 tot 10 min in de oven garen.

Focaccia con olivo leccino

Week de gist met een beetje lauwwarm water. Zeef de bloem met het zout en de suiker in een bergje op het werkblad. Maak een kuil in het midden en duw de bloem een beetje opzij, zodat er een lege plek in het midden ontstaat. Giet hier voorzichtig het water en melk en gist in. Roer alles met je vingers voorzichtig door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe. Kneed alles tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom, dek de kom af met plastic folie en laat het deeg in een oven van 60-70 °C in ca 30 min rijzen. Verdeel het deeg over de bodem van een bakplaat, dek weer af en laat nog een keer ca 20-30 min in de 60-70 °C oven rijzen. Haal focaccia uit de oven als hij voldoende gerezen is.

Verwarm ondertussen een oven voor op 220 °C. Druk de olijven tot de helft in het gerezen deeg, in mooie gelijke rijen. Bestrooi rijkelijk met olijfolie. Bak het brood af tot het mooi goudbruin gekleurd is in ca 15 tot 20 min.

Serveren:

Snijd de focaccia in vierkante stukken en plaats samen met Artikel  de kalfsvleesrolletjes op een paar borden en plaats deze op de tafel zodat iedereen zelf wat kan pakken.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen