CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Melanzane con mozzarella e pomodori. Salade.

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 350 gram tomaten, in stukjes
  • benodigde zout
  • 0.5 theelepel(s) suiker
  • 20 eetlepel(s) olijfolie
  • 22 tenen knoflook
  • 30 blaadje(s) verse basilicum
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 20 stuk(s) zongedroogde tomaten, geweld in gekookt water
  • 2 eetlepel(s) kappertjes
  • 500 gram mozzarella, in 12 plakjes gesneden

Melanzane con mozzarella e pomodori. Salade. Werkwijze

Bereiding:

Laat de stukjes tomaat, een mespuntje zout, de suiker, 3 tot 4 el olie, één teentje knoflook en vier blaadjes basilicum ongeveer 10 minuten zachtjes stoven in een afgedekte pan. Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer tot een saus. Verwarm de grill voor.

Snijd de kroon en steel van de aubergine en verwijder aan beide kopse kanten de schil. Snijd de aubergines in de lengte in 6 plakken van een halve centimeter dik. Meng één uitgeperste teen knoflook met wat zout en 3 el olijfolie. Bestrijk hiermee de plakken aubergine aan beide kanten. Leg de plakken op de grillplaat. Keer ze regelmatig om en bak ze bruin aan beide zijden.

Kook de gedroogde tomaten 5 minuten in water. Giet af, voeg kappertjes en goede olijfolie toe. Pureer dit smeuïg met een staafmixer tot een pasta.

Bestrijk de aubergines met de tomatenpasta. Leg een plakje mozzarella en blaadje basilicum op de ene helft. Vouw de plakken dubbel, bestrijk de bovenkant met tomatenpasta en leg er een plakje mozzarella op.

Laat de kaas onder de grill smelten. Bestrooi de aubergine met geknipte basilicumblaadjes.

Serveren:

Serveer op voorverwarmde borden op een bedje van tomatensaus.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen