CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Cotolette di agnello con miele. Lamskoteletjes met speciale honingsaus en groentebuideltje.

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Koteletjes

  • 4 stuk(s) lamsracks (24 koteletjes)
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) italiaanse kruiden

Saus

  • 200 mililiter lamsfond
  • 4 eetlepel(s) honing

Groentebuideltje

  • 16 stuk(s) loempiavelletjes
  • 200 gram ui, schoongemaakt en grof gesneden
  • 300 gram taigé
  • 2 tenen knoflook
  • benodigde olijfolie
  • benodigde boter
  • 500 gram champignons, in vieren gesneden
  • benodigde verse bieslokk

Cotolette di agnello con miele. Lamskoteletjes met speciale honingsaus en groentebuideltje. Werkwijze

Bereiding:

Smeer van tevoren de lamskoteletjes in met het mengsel van olijfolie en Italiaanse kruiden.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak in de tussentijd de groentebuideltjes.

Laat de loempiavelletjes ontdooien. Snijd er twee in vieren en leg op de resterende zes velletjes in het midden een kwart.

Bak in een koekenpan de ui mooi bruin en glazig. Voeg de taugé toe. Die moet hard blijven. Doe de ui en taugé samen in een zeef en laat dit uitlekken. Fruit de uitgeperste knoflook in wat olijfolie met boter op een laag vuur. Voeg de champignons toe. Bak ze goed droog. Meng de ui en taugé met de champignons. Blancheer kort de bieslooksprietjes en spoel ze met koud water af. Je kunt hier ook dunne reepjes prei voor gebruiken. Verdeel het groentemengsel over de loempiavelletjes en bind ze samen met de bieslooksprietjes. Zet de lamskoteletten 15 tot 20 min in de oven en zet er dan de buideltjes nog 5 tot 10 min bij. Doe intussen de fond in een pannetje. Meng deze met de honing en voeg er op het laatst het gezeefde braadvocht van de braadslee bij.

Serveren:

Doe een beetje saus in het midden op het bord

Snij de koteletjes van de lamsrack, zet deze rechtop tegen elkaar

Zet het groenten buideltje ernaast en lepel nog een beetje saus over de koteletjes

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen