CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Cidersoufflé met frambozensorbetijs

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Cidersouffle

  • 500 mililiter melk
  • 500 mililiter cider
  • 12 stuk(s) eierdooiers
  • 450 gram kristalsuiker
  • 60 gram bloem
  • 20 gram maizena
  • 12 stuk(s) eiwitten
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepel(s) kristalsuiker

Garnering

  • 3 bakje(s) zomerfruit (frambozen en aalbessen o.i.d.)
  • 24 stuk(s) munttopjes

Frambozensorbetijs

  • 375 gram frambozen
  • 1.5 eetlepel(s) poedersuiker
  • 300 mililiter suikerwater (300 g suiker, 300 ml water, 1 el glucosestroop)
  • 15 mililiter frambozenlikeur

Cidersoufflé met frambozensorbetijs Werkwijze

Bereiding:

Coulis

Controleer de frambozen en pureer ze in de blender. Voeg de poedersuiker toe en meng tot de suiker gelijkmatig verdeeld is.

Soufflé

De melk aan de kook brengen en de cider toevoegen. Demaïzena en bloem aanmaken met wat melk. Toevoegen en roeren tot het een homogene massa is.

De eidooiers met de suiker opslaan. Het hete mengsel van melk en cider op de opgeslagen eidooiers schenken en goed doorroeren. Even laten binden op een klein vuur onder voortdurend roeren. Daarna laten afkoelen tot ca 7 C°. De eiwitten stijfslaan met 120 g suiker en door het afgekoelde beslag spatelen. De soufflépotjes bestrijken met gesmolten boter, daarna met fijn kristalsuiker bekleden.

De potjes daarna goed uitkloppen. De potjes vullen met de soufflévulling en afbakken op 195 C° (ca 12 – 15 min).

Frambozensorbetijs

Vermeng de coulis, suikerwater en likeur en draai het mengsel in de ijsmachine tot ijs.

Serveren:

Plaats de soufflé in het midden van het bord, garneer met het zomerfruit en serveer het frambozensorbetijs in een smal hoog glas

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen