CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gerookte zeeduivel en kruidensalade met sinaasappelsaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Saus

  • 300 mililiter sinaasappelsap vers geperst
  • 150 mililiter kippenbouillon
  • 7 mililiter olijfolie
  • 1 tenen knoflook
  • 3 gram verse gember
  • 2 stuk(s) laurierblaadjes
  • 4 stuk(s) peperkorrels, geplet

Zeeduivel

  • 600 gram zeeduivel (staartstuk)

kruidensalade

  • 12 takje(s) peterselie
  • 24 blaadje(s) rucola
  • 24 toefje(s) veldsla
  • 24 blaadje(s) spinazie
  • 12 takje(s) dragon
  • 36 sprieten bieslook
  • 1 stuk(s) sinaasappel (zestes)
  • benodigde olijfolie
  • benodigde peper
  • benodigde zout

Rookoven

  • 2 stuk(s) laurierblaadjes
  • 4 stuk(s) jeneverbessen, geplet
  • 8 stuk(s) peperkorrels
  • 3 eetlepel(s) houtmot

Gerookte zeeduivel en kruidensalade met sinaasappelsaus Werkwijze

Bereiding:

Zeeduivel in de rookoven

Droog, zout en peper de vis.

Leg de houtmot en de specerijen op de bodem van de rookoven. Zet de druipbak er op en smeer het rooster in met wat olijfolie. Leg de vis daar op.

Zet de rookoven op de warmtebron, sluit het deksel voor 2/3 en wacht tot de rook er uit komt. Sluit het deksel dan helemaal, pas dan gaat de rooktijd in.

Verzwaar eventueel het deksel met een gewicht om rookverlies tegen te gaan.

Gaar en rook de vis in ca. 15 min (mocht de vis nog niet gaar zijn dan heel even onder een hete grill). Laat afkoelen. Snijd de vis in dunne plakken

Saus

De ingrediënten, behalve de olijfolie, koken en tot 1/4 reduceren. Zeven en op een zacht vuur de olijfolie erdoor kloppen.

De salade wassen drogen en scheuren, goed mengen met de sinaasappelzestes, peper, zout en een weinig olijfolie.

Serveren

Leg een toef salade midden op het bord

Rangschik de plakken vis er om heen en besprenkel met de sinaasappelsaus

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen