CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gekoelde tomatensoep met basilicum en stukjes roquefort

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 750 gram vlees - of roma-tomaten
  • 0.5 bos(sen) basilicum
  • 12 blaadje(s) basilicum voor garnering
  • 100 mililiter droge sherry
  • 200 mililiter kruidenbouillon
  • 150 gram roquefort
  • benodigde tabasco
  • benodigde zout en peper
  • benodigde toast of stokbrood

Gekoelde tomatensoep met basilicum en stukjes roquefort Werkwijze

Bereiding:

Snijd de tomaten in stukjes. Pureer de stukjes tomaat met de basilicum in de blender en wrijf de puree vervolgens boven een kom door een zeef.

Roer de sherry en zoveel bouillon erdoor dat de soep nog licht gebonden is. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en laat de soep koud worden.

Verkruimel de roquefort.

Serveren:

Schenk de soep in 12 kleine (sherry-) glazen en verkruimel de stukjes roquefort gelijkmatig over de 12 glaasjes. Garneer met een blaadje basilicum.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen