CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gekoelde soep van watermeloen en gerookte stukjes kip

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 1000 gram watermeloen
  • 200 mililiter droge rosé
  • 200 mililiter sinaasappelsap
  • 150 gram gerookte kip
  • 100 mililiter melk
  • 1 theelepel(s) koriander, vers
  • benodigde zout en peper

Gekoelde soep van watermeloen en gerookte stukjes kip Werkwijze

Bereiding:

Snijd het vruchtvlees van de watermeloen uit de schil en snijd het in stukken. Verwijder de eventuele pitjes. Pureer de meloen met de rosé en sinaasappelsap in de blender.

Breng de watermeloensoep op smaak met peper en zout en laat afkoelen.

Verwarm de melk met de koriander lauwwarm. Klop de melk met een melkkloppertje tot stevig schuim en laat de melk weer afkoelen.

Snijd de gerookte kip in kleine blokjes.

Serveren:

Schenk de soep in kleine glazen. Verdeel de gerookte kip over de glazen en schep er wat melkschuim op. Maal er wat verse peper boven.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen