CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Boerenpaté met appelchutney

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Appelchutney

  • 600 gram appels, b.v. goudreinetten
  • 2 stuk(s) uien
  • 100 gram rozijnen
  • 300 gram tafelsuiker
  • 2 stuk(s) kaneelstokjes
  • 4 takje(s) tijm
  • 4 centimeter gemberwortel, in plakjes
  • 300 mililiter appelazijn

Boerenpaté

  • 2 eetlepel(s) boter
  • 4 stuk(s) eieren, losgeklopt
  • 2 stuk(s) uien
  • 500 gram kippenlevertjes, in stukken en ontdaan van ongerechtigheden
  • 250 gram creme de fraiche
  • 1000 gram varkenslapjes, in stukjes
  • 500 gram kalfslapjes, in stukjes
  • 5 tenen knoflook, geperst
  • 5 eetlepel(s) cognac
  • 2 theelepel(s) koekkruiden
  • 100 gram ham, in reepjes
  • 500 gram ontbijtspek, in plakjes
  • benodigde zout en peper
  • benodigde stokbrood
  • 2 stuk(s) cakevormen van 1 liter

Boerenpaté met appelchutney Werkwijze

Bereiding:

Boerenpaté

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Smelt in een koekenpan de boter en fruit hierin de uien in 4 min zachtjes glazig. Schep de levertjes en crème fraîche erdoor en smoor het geheel in ca. 8 min heel zachtjes gaar.

Pureer het varkens- en kalfsvlees in de keukenmachine en zorg dat het goed mengt. Voeg de knoflook, eieren, cognac, koekkruiden, 4 el zout en naar smaak peper toe.

Blijf alles mengen tot het een gladde massa wordt. Stop de machine en schep de ham en de gesmoorde kippenlevertjes met crème fraîche erdoor.

Bekleed de vorm met plakjes spek en schep het patémengsel erin. Strijk de bovenkant glad. Leg de rest van het ontbijtspek erop. Dek de vorm af met een deksel of aluminiumfolie.

Zet een braadslede op het rooster van de oven. Zet de vorm in de braadslede en vul deze tot 2 cm onder de rand van de vorm met kokend water. Doe dit hetzelfde met de andere vorm.

Laat de paté in ca. 1 ½ uur gaar worden.

Haal de vorm uit de braadslede en laat de paté op een rooster afkoelen

Appelchutney

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Meng in een pan de appels met de uien, rozijnen en suiker. Steek de kaneel, takjes tijm en plakjes gember ertussen en schenk de azijn erbij.

 

Breng het appelmengsel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 45 min zachtjes inkoken tot een dikke moes. Roer regelmatig.

 

Verwijder de kaneelstokjes, takjes tijm en de stukken gember.

 

Laat afkoelen.

 

Serveren:

Snijd de paté in plakken en serveer met de chutney en stukjes stokbroodBereiding:

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen