CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Flensjes gevuld met garnalen en spinazie, Tandoori kip, Gevulde aubergines met rijst, naan en pittige yoghurt.

Maand: 

 MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Saffraan en cardemonrijst

  • 750 gram basmatirijst
  • 5 stuk(s) cardemomzaden
  • 2 stuk(s) kruidnagelen
  • 10 stuk(s) saffraandraadjes
  • 4 eetlepel(s) melk
  • benodigde zout
  • 1500 mililiter water

Naan

  • 4 theelepel(s) gist
  • 8 eetlepel(s) warme melk
  • 4 theelepel(s) suiker
  • 900 gram bloem
  • 2 theelepel(s) bakpoeder
  • 1 theelepel(s) zout
  • 300 mililiter melk
  • 300 mililiter yoghurt
  • 2 stuk(s) eieren
  • 4 eetlepel(s) geklaarde boter
  • benodigde verse koriander
  • benodigde uienzaad (of zwarte komijn)

Vulling

  • 2 stuk(s) rode uien in stukjes gesneden
  • 0.5 theelepel(s) gehakte knoflook
  • 2.5 centimeter gehakte gember
  • 1 theelepel(s) chilipoeder
  • 1 theelepel(s) garam masala
  • 1 theelepel(s) zout
  • 2 stuk(s) gesneden tomaten
  • 250 gram diepvries spinazie ontdooid en uitgelekt
  • 250 gram gekookte garnalen

Garam masala

  • 8 stuk(s) kaneelstokjes van 2.5 cm
  • 6 stuk(s) kruidnagelen
  • 6 stuk(s) zwarte peperkorrels
  • 4 stuk(s) kardemom zaden
  • 4 theelepel(s) komijnzaad

Gevulde aubergines

  • 6 stuk(s) aubergines
  • 2 stuk(s) uien
  • 2 theelepel(s) gehakte verse gember
  • 2 theelepel(s) chilipoeder
  • 2 theelepel(s) gehakte knoflook
  • 0.5 theelepel(s) koenjit
  • 2 theelepel(s) zout
  • 2 theelepel(s) ketoembar
  • 2 stuk(s) fijn gesneden tomaten
  • 700 gram rundergehakt
  • 1 stuk(s) gele paprika
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 2 eetlepel(s) vers gehakte koriander

Flensjes

  • 200 gram bloem
  • 0.5 theelepel(s) zout
  • 3 stuk(s) eieren
  • 100 mililiter melk
  • 15 gram boter

Pittige yoghurt

  • 1000 mililiter yoghurt
  • 1 theelepel(s) gemalen venkelzaad
  • 1 theelepel(s) suiker
  • 0.5 theelepel(s) mosterdzaad
  • 0.5 theelepel(s) komijnzaad
  • 1 theelepel(s) kerriepoeder
  • 2 stuk(s) gedroogde pepers
  • 50 mililiter olie
  • 0.5 theelepel(s) koenjit
  • benodigde zout

Tandoori kip

  • 12 stuk(s) flinke drumsticks
  • 200 mililiter magere yoghurt
  • 1 theelepel(s) garam masala
  • 1 theelepel(s) gehakte gember
  • 1 theelepel(s) gehakte knoflook
  • 1 mespunt(en) koenjit
  • 1 theelepel(s) ketoembar
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 theelepel(s) zout
  • 2 eetlepel(s) maisolie
  • benodigde blaadjes sla
  • 3 stuk(s) limoen

Flensjes gevuld met garnalen en spinazie, Tandoori kip, Gevulde aubergines met rijst, naan en pittige yoghurt. Werkwijze

Bereiding:

Naan

Meng het gist, de suiker en de warme melk in een kom tot een gistmengsel.

Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.

Maak een kuil in het midden en doe daarin 300 mm koude melk, yoghurt, gistmengsel, eieren en de geklaarde boter.

Kneed het deeg goed en dek de kom strak af met een doek. Plaats op een warme plek om te laten rijzen.(ca 60 -90 min) Het deeg moet twee maal de basis volume worden.

Bestrooi het werkoppervlak met bloem en rol het deeg uit. Maak er 12 slippervormige plakken van. Bestrooi deze met versgehakte koriander en uienzaad.

Bak ze op een ingevette bakplaat 10 tot 12 min op 200 °C.

Pittige yoghurt

Meng in een kom de yoghurt met het venkelzaad, wat zout en suiker en zet koel weg.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gedroogde peper, mosterdzaad, komijn, kerrie en de koenjit tot de peper begint te kleuren. Verwijder voor het uitserveren de peper.

Giet het geheel over de yoghurt en meng het erdoor.

Serveren bij de gerechten als brandblusser!

Garam masala

Maal de ingrediënten in een keukenmachine of een
vijzel tot een poeder en gebruik in de gerechten.

Saffraan en cardemomrijst

Doe het water in een grote pan en breng aan de kook. Voeg de rijst en de kruidnagelen en cardemom toe en laat de rijst in 8 tot 10 min gaarkoken.

Verwarm de melk met de saffraan in een kleine kom tot er een mooie geel/oranje kleur ontstaat.

Giet de rijst af en doe deze terug in de pan en giet met een lepel de saffraanmelk over de rijst.

Doe een deksel op de pan en warm deze 7 a 10 min op een laag vuur.( Pas op voor aanbranden!!)

Serveer bij de gerechten.

Flensjes gevuld met garnalen en spinazie

Flensjes

Zeef de bloem en het zout in een grote kom.

Klop de eieren los in een andere kom.

Doe de eieren bij de bloem en klop dit goed door. Doe daarna beetje voor beetje de melk erbij en blijf kloppen tot het een mooi glad mengsel is.

Laat dit afgedekt een half uur staan.

Verwarm wat boter in een koekenpan en bak 6 dunne flensjes en houd deze warm.

Vulling

Verhit wat olie in een pan en bak de uien op een matig vuur goudbruin.

Voeg de kruiden toe en bak even mee. Doe daarna de tomaten en spinazie in de pan en roerbak dit gedurende 10 min mee.

Voeg op het laatst de garnalen toe en warm deze op.

Serveren:

Snijd de flensjes doormidden en vul een zijde met het garnalenmengsel en vouw de andere zijde eroverheen zodat het op een frietzakje lijkt (ronde zijde onder).

Tandoori kip

Maak een snee in het dikste deel van de drumsticks.

Meng de yoghurt, garam masala, gember,chilipoeder, koenjit, ketoembar, citroen, zout en olie. Smeer dit over de drumsticks en laat ca 30 min marineren.

Verwarm een oven tot 220 C° en bak de kip in een ovenschaal in 20 tot 25 min bruin.

Garneer met slablaadjes en limoenpartjes.

Gevulde aubergines

Verwarm een oven op 180 C° . Snijd de uien doormidden en dan in plakjes.

Doe wat olie in een pan en bak de uien goudbruin. Voeg de gember, chilipoeder, knoflook, koenjit, ketoembar en zout toe. Doe de gesneden tomaten erbij en bak dit 5 min mee.

Doe nu de gehakt erbij en bak dit 10 min tot ze rul en gaar is. Roer nu de gesneden paprika’s en verse koriander erdoor en laat even rusten.

Snijd de aubergines in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees eruit. (wordt niet gebruikt)

Leg ze op een ingevette ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel. Plaats het geheel in de oven en laat dit 20 tot 25 min bakken.

Serveren:

Verdeel de flensjes, Tandoori kip en gevulde aubergines over de 12 voorverwarmde borden, garneer met wat verse koriander en serveer de naan, rijst en pittige yoghurt als bijgerecht in aparte schaaltjes.

 

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen