CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kippendij met polentakorst

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Spinazie

  • 1000 gram spinazie
  • 12 stuk(s) zongedroogde tomaatjes in olie
  • 100 gram pijnboompitten

Polentakorst

  • 125 gram instant polenta
  • 1 blik(ken) gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 tenen knoflook
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 0.5 stuk(s) rode Spaanse peper
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • benodigde olijfolie

Kippendij

  • 12 stuk(s) kippendijen, ontbeend en ontveld
  • 1 eetlepel(s) verse tijmblaadjes
  • 100 gram boter
  • 200 gram romige kruidenkaas
  • 12 stuk(s) groene asperges

Kippendij met polentakorst Werkwijze

Bereiding:

Kippendij

Oven voorverwarmen op 190 °C

Verwarm de borden voor.

Kook de asperges in ca. 4 min. beetgaar en snijd in 3 stukken

Maak een mengsel van de roomboter en tijm.

Peper en zout het kipvlees. Beboter de binnenkant en verdeel de kaas en asperges over de dijen

Rol het vlees stevig op en zet vast met een prikker.

Polentakorst

Tomaten uit laten lekken. Knoflook persen. Ui snipperen. Paprika zonder zaad en gesneden.

Peper zonder zaad en heel fijn gesneden. Het geheel ca. 5 sec. grof malen in de keukenmachine.

Op smaak brengen met peper en zout, dan de geraspte Parmezaan en polenta erdoor roeren, zodat een dikke pasta ontstaat.

Bedek elke kippendij met een laag polenta en druk het stevig aan.

Leg ze in een ingevette braadslee druppel er wat olie over

Bak ca. 30 min. in de oven tot het vlees gaar is.

Als het korstje nog niet bruin genoeg is nog even onder de grill.

Spinazie

Was, indien nodig, de spinazie. Snijd de gedroogde tomaten in stukjes en roerbak de groenten snel en laat uitlekken. Maak op smaak met peper en zout.

Rooster de pijnboompitten goudbruin.

Serveren:

Leg op het midden van het voorverwarmde bord een spiegel spinazie.

Daarop de kippendij en bestrooi alles met de pijnboompitten.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen