CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gevulde aardappel met mangochutney, Kip in cashewnotensaus, Lamsgehakt met erwten en mint, Beef Madras met rijst, naan en pittige yoghurt.

Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Lamsgehakt met erwten en mint

  • 1 stuk(s) middelgrote ui, fijn gehakt
  • 1 theelepel(s) gehakte knoflook
  • 1 theelepel(s) gehakte gember
  • 0.5 theelepel(s) chilipoeder
  • 1 mespunt(en) koenjit
  • 1 theelepel(s) ketoembar
  • 1 theelepel(s) zout
  • 2 stuk(s) tomaten in plakjes gesneden
  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 stuk(s) winterwortel in kleine stukjes gesneden (minifriet model)
  • 100 gram kleine doperwten
  • 1 eetlepel(s) gehakte koriander, vers
  • 1 stuk(s) groene peper gehakt
  • 1 eetlepel(s) gehakte munt, vers

Gevulde aardappel

  • 2 stuk(s) uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stuk(s) gember van ca. 8 cm
  • 3 stuk(s) rode pepers fijn gehakt
  • 3 eetlepel(s) gehakte verse koriander
  • eetlepel(s) gehakte verse munt
  • 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
  • 1.5 theelepel(s) ketoembar
  • 300 gram lamsgehakt
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 2 stuk(s) limoenen (sap)
  • 1200 gram zelfgemaakte aardappelpuree
  • 3 stuk(s) eieren
  • benodigde broodkruim
  • benodigde arachideolie
  • benodigde peper en zout

Kip in een cashewnotensaus

  • 2 stuk(s) middelgrote uien
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 50 gram cashewnoten
  • 1.5 theelepel(s) garam masala
  • 1 theelepel(s) gehakte knoflook
  • 1 theelepel(s) chilipoeder
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 mespunt(en) koenjit
  • 1 theelepel(s) zout
  • 1 eetlepel(s) magere yoghurt
  • 1 eetlepel(s) vers gehakte koriander
  • 1 eetlepel(s) rozijnen
  • 500 gram ontbeende kippendijen
  • 175 gram champignons
  • 300 mililiter water
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) vers gehakte koriander voor de garnering

Beef Madras

  • 1 stuk(s) grote ui fijn gesneden
  • 4 stuk(s) kruidnagelen
  • 4 stuk(s) cardemomzaden
  • 2 stuk(s) steranijs
  • 4 stuk(s) groene pepers, fijn gesneden
  • 2 stuk(s) gedroogde rode pepers, fijn gesneden
  • 3 eetlepel(s) madras pasta
  • 1 theelepel(s) koenjit
  • 500 gram bieflappen in blokjes gesneden
  • 4 eetlepel(s) tamarindesap
  • benodigde zout
  • 2 theelepel(s) suiker

Mangochutney

  • 4 eetlepel(s) wijnazijn
  • 0.5 theelepel(s) gedroogde chili's
  • 6 stuk(s) kruidnagelen
  • 6 stuk(s) peperkorrels
  • 1 theelepel(s) djintan
  • 0.5 theelepel(s) uienpoeder
  • 175 gram suiker
  • 45 gram mangostukjes
  • 5 centimeter gember in plakjes gesneden
  • benodigde zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk(s) sinaasappelschil (rasp)

Gevulde aardappel met mangochutney, Kip in cashewnotensaus, Lamsgehakt met erwten en mint, Beef Madras met rijst, naan en pittige yoghurt. Werkwijze

Gevulde aardappel

Snijd de uien, knoflook en gember fijn.

Verwarm olie in een wok en bak de ui, knoflook, gember, ketoembar, komijn en fijngehakte pepers tot de ui glazig is. Voeg dan het gehakt en de erwten toe en bak dit tot het gehakt goed gaar is. Voeg de koriander en munt toe en breng het mengsel op smaak met zout en limoensap. Het mengsel mag niet te nat zijn.

Verdeel de aardappelpuree in 24 gelijke porties en maak er in de palm van de hand 24 kleine pannenkoekjes van. Leg in het midden een lepel van het gehaktmengsel. Vouw de randen om de vulling en maak er een bal van. Let op dat de aardappelkorst niet te dik wordt.

Klop de eieren los in een grote kom en wentel de balletjes door het ei en bekleed ze vervolgens met broodkruim. (broodkruim op een bord en de balletjes er doorheen rollen). Laat het geheel even afkoelen. (eventueel in de koeling) voor te serveren.

Mango chutney.

Verwarm de azijn in een sauspan en voeg de chili’s, kruidnagel, peperkorrels, djintan, uienpoeder, suiker en zout toe en laat dit 15 min op een zacht vuurtje sudderen.

Voeg daarna de mangostukjes, knoflook, gember en sinaasappelschil toe en laat dit zachtjes pruttelen tot de mango tot moes is gekookt en de azijn is verdampt.

Verwarm kort voor serveren arachideolie in een wok of bakpan en bak de balletjes mooi bruin.

Kip in een Cashewnotensaus

Snijd de kippedijen in stukken van 2 ½ cm.

Pel en snijd de uien in vieren. Doe ze in de magimix en laat ze ongeveer 1 min malen. Doe dan de tomatenpuree, cashewnoten, garam masala, knoflook, chilipoeder, citroensap, koenjit, zout en yoghurt toe en laat de magimix nog 1 ½ min draaien.

Verwarm de olie in een sauspan. Doe het kruidenmengsel erbij en bak deze ongeveer 2 min. (laat het niet te heet worden).

Doe er nu de rozijnen, kip en verse koriander bij en bak dit gedurende 1 min mee.

Doe dan de champignons en het water in de pan. Doe een deksel op de pan en laat het op een laag vuur gedurende 10 min gaar worden. Controleer of de kip gaar is, laat anders nog even doorkoken.

Garneer met gehakte koriander

Lamsgehakt met erwten en mint

Meng in een kleine kom de knoflook,gember, chili, koenjit,ketoembar en het zout.

Verwarm de olie in een wok en bak de ui tot ze bruin kleurt.

Als de ui bruin is voeg dan de tomatenplakjes en het kruidenmengsel erbij en bak dat twee minuten mee. Voeg dan het gehakt toe en bak dit in ongeveer 10 minuten rul.

doe daarna de wortel,erwten,munt, koriander en de groene peper en laat dit gedurende 5 minuten meebakken. Garneer met koriandertakjes.

Beef Madras

Bak de ui met wat olie in een grote pan goudbruin. Doe alle kruiden erbij en bak dit 2 tot 3 min mee. Doe daarna het vlees in de pan, roer het goed door het kruidenmengsel en laat het met de deksel op de pan op een laag vuur gaar worden. (afhankelijk van het vlees 15 tot 45min ) Als het vlees gaar is de deksel van de pan en op een hoger vuur het vocht eruit laten verdampen. Doe het tamarindesap in de pan samen met wat zout en de suiker en warm het geheel goed op.

Serveren:

Verdeel de gevulde aardappels met wat mangochutney, kip in cashewsaus, lamsgehakt met mint en de beef Madras over de 12 voorverwarmde borden, garneer met wat verse koriander en serveer de naan, rijst pittige yoghurt als bijgerecht in aparte schaaltjes.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen