CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Pompoensoep met cantharellen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 1500 gram pompoenen
  • 400 gram cantharellen
  • 400 mililiter slagroom
  • 12 takje(s) bieslook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 theelepel(s) gemalen pepermix
  • 0.5 theelepel(s) fleur de sel
  • benodigde kippenbouillon

Pompoensoep met cantharellen Werkwijze

Bereiding:

Snij de pompoen in parten en verwijder de schil, pitten en draden.

Kook de pompoen in een weinig kippenbouillon ca 15 min en pureer hem vervolgens met 300 ml van de slagroom in de keukenmachine.

Was het bieslook, sla het uit en knip het fijn.

Bostel de cantharellen schoon en snij de onderkant van de steeltjes af.

Bak de cantharellen in de olijfolie 3 tot 4 min op een hoog vuur.

Pureer de rest van de cantharellen in de keukenmachine en bewaar 12 mooi stukjes

Roer de gepureerde cantharellen en de pompoensoep door elkaar.

Serveren:

Verwarm de soep voor het serveren met de rest van de slagroom. Strooi de pepermix en het fleur de sel erover. Garneer de soep met het bieslook en de bewaarde cantharellenstukjes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen