CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Venkelsoep

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • benodigde tenen knoflook gesnipperd
  • 6 stuk(s) sjalotten
  • 3 stuk(s) venkel ca 1200 gr
  • 1500 mililiter kippenbouillon
  • 6 eetlepel(s) pastis
  • 6 plak(ken) ontbijtspek
  • benodigde verse zwarte peper

Venkelsoep Werkwijze

Bereiding:

Bak het ontbijtspek knapperig en laat het afkoelen.

Snijd de venkel in kleine reepjes (groen apart houden voor de garnering).

Snipper de sjalotten en de knoflook.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten glazig, voeg de knoflook en venkel toe en bak dit gedurende 4 a 5 min mee.

Schenk de helft van de bouillon erbij en laat dit 20 min zachtjes koken (tot de venkel gaar is).

Pureer het geheel met een staafmixer en schenk de rest van de bouillon erbij.

Roer kort voor het serveren de room en de pastis erdoor en laat dit even meewarmen.

Serveren:

Schenk de soep in een voorverwarmde kom en maal er verse zwarte peper over. Versnipper de ontbijtspek en strooi een beetje over de soep

Garneer met een klein takje groen van de venkel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen