CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gebraden fazant op Elzasser wijze

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Zuurkool, spek en aardappelen

  • 1200 gram gestoofde zuurkool
  • 1200 gram aardappelen vastkokend
  • 1000 gram fazant/gevogeltefond
  • 3 stuk(s) ambachtelijke rookworsten
  • 12 stuk(s) dikke plakken zuurkoolspek

Saus

  • 3 stuk(s) sjalotten
  • 300 mililiter Riesling
  • 600 mililiter fazant/gevogelte fond
  • 700 mililiter slagroom

Fazanten

  • 6 stuk(s) fazanten
  • 300 gram boter
  • benodigde zout en peper
  • benodigde ontbijtspek om te barderen

Gebraden fazant op Elzasser wijze Werkwijze

Bereiding:

Fazant

Verwarm een oven op 180°C

Bestrooi de fazanten met zout en peper, ook van binnen.

Bardeer ze met met het ontbijtspek. Braad de fazanten in een braadpan rondom licht aan in ruim boter en doe ze daarna in een ovenschaal. Plaats de schaal in de oven en braad de fazanten ongeveer 45- 60 min. Giet regelmatig jus over de fazanten tijdens het braden.

Haal de fazanten uit de braadslee, en houd ze warm, en giet overtollig braadvet af en gebruik wat voor de saus.

Saus

Snipper de sjalotten Doe de restanten van het braadvet in een sauspan en fruit de sjalotten aan. Blus af met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg 600 ml fond toe en laat dit inkoken. Daarna de slagroom erbij en kook het geheel in tot een romige saus.

Breng desgewenst op smaak met peper en zout.

Zuurkool, spek en aardappelen        

Leg het zuurkoolspek onder de gril en bak deze knapperig (regelmatig omkeren).

Verwarm de zuurkool, schil de aardappelen en snijd ze in blikjes van zo’n 2 ½ cm en kook de aardappelen gaar in de fond. Verwarm ook de worst in de fond.

Serveren:

Halveer de fazanten en snijd de worst in plakken. Leg de aardappelen en zuurkool naast elkaar op een groot bord en leg daar overheen de fazant. Leg het spek en drie plakken worst er omheen en schenk er een beetje saus bij.

Barderen is een kooktechniek waarbij vlees wordt ingepakt met spek alvorens het snel en door middel van droge hitte wordt gebraden. ...

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen