CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Bosuipoffertjes met rivierkreeft, Paddenstoelenterrine en Truffelpaté in pancetta

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Truffelpaté in pancetta

  • 300 mililiter zoete sherry
  • 600 gram truffelpaté, van zeer goede kwaliteit
  • 24 plak(ken) pancetta
  • 1 zakje(s) rucola
  • 12 stuk(s) witte boterhammen, geroosterd
  • benodigde coctailprikkers

Paddenstoelenterrine

  • 200 gram oude kaas, geraspt
  • 50 gram boter
  • 800 gram paddenstoelenmelange, in plakken gesneden
  • 3 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram amandelen
  • 5 stuk(s) eieren
  • 4 eetlepel(s) platte peterselie, fijngesneden
  • 3 eetlepel(s) kookcognac
  • benodigde peper en zout
  • 1 stuk(s) vierkante ovenschaal

Bosuipoffertjes met rivierkreeft

  • 3 stuk(s) ei
  • 3 theelepel(s) bloem
  • 6 stuk(s) bosuitjes, in heel fijne ringetjes gesneden
  • 9 eetlepel(s) zure room ( 3 en 6 el)
  • 1 theelepel(s) oregano (vers)
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 24 stuk(s) rivierkreeftjes
  • benodigde zout, zeezout, peper
  • 1 stuk(s) poffertjespan

Bosuipoffertjes met rivierkreeft, Paddenstoelenterrine en Truffelpaté in pancetta Werkwijze

Bosuipoffertjes met rivierkreeft

Poffertjes

Klop de eieren goed los met de bloem en 3 el zure room. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Roer de bosui erdoor; houd een paar ringetjes apart.

Verhit de poffertjespan en bestrijk hem dun met olie. Schep in elk kuiltje 1 el van het bosuimengsel. Draai de poffertjes om als het ei gestold is en bak ze aan de andere kant nog 1 min bruin.

Zure room

Maak de resterende zure room op smaak met zout, peper en oregano en de uitgeperste teen knoflook.

Rivierkreeftjes

Loop de rivierkreeftjes na op ongerechtigheden.

Serveren:

Besmeer elk poffertje met een theelepel zure room en leg hierop 2 rivierkreeftjes en bestrooi met de achtergehouden ringetjes bosui, daarna met versgemalen peper en zeezout.

Paddenstoelenterrine

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin al omscheppend de paddenstoelen met de knoflook. Breng ze op smaak met de sojasaus, kookcognac en versgemalen peper en bak nog even op hoog vuur tot alle vocht verdampt is.

Maal de amandelen kort in de keukenmachine grof.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Klop de eieren goed luchtig en voeg wat zout en peper toe.

Meng de droog gebakken paddenstoelen in een grote schaal met de amandelen, eieren en oude kaas. Doe het geheel in de ovenschaal.

Bak de paddenstoelenterrine in 30 min gaar, neem uit de oven en laat hem afkoelen

Serveren:

Snijd de terrine in blokjes en bestrooi hem met peterselie.

Truffelpaté in pancetta

Kook de sherry in een pannetje op hoog vuur in ca. 4 min in tot stroop.

Snijd de truffelpaté in 12 gelijke plakken en verpak elke plak met 2 plakjes pancetta en steek ze vast met een cocktailprikker.

Verhit een droge koekenpan met anti-baklaag en bak de in pancetta verpakte paté op hoog vuur 1-2 min lichtbruin, keer halverwege.

Serveren:

Leg wat blaadjes rucola op elk bord en een patépakketje. Druppel er sherrystroop over.

Serveren van de amuses:

Plaats het bosuipoffertje, 2 stukjes paddenstoelenterrine en een plakje truffelpaté in pancetta

op een bord. Serveer er warm geroosterd brood bij. De amuses kunnen koud geserveerd worden.

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen