CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tompouche van aardbeien, cognackoekjes en praline

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Praline

  • 100 gram rietsuiker
  • 100 gram bruine amandelen
  • benodigde zonnebloemolie

Aardbeien

  • 350 gram aardbeien
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 3 eetlepel(s) cointreau
  • 200 gram roomkaas
  • 275 mililiter slagroom
  • 1 stuk(s) citroen (zestes en sap)
  • 3 eetlepel(s) poedersuiker

Cognackoekje

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 5 eetlepel(s) golden syrup (lichte stroop)
  • 1.5 theelepel(s) gemberpoeder (djahe)
  • 3 eetlepel(s) kookcognac
  • benodigde bakpapier

Tompouche van aardbeien, cognackoekjes en praline Werkwijze

Bereiding: cognackoekjes

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Smelt de boter stroop en suiker in een pan met dikke bodem tot alles goed gemengd is laat wat afkoelen en roer de resterende ingrediënten en 1½ el citroensap erdoor.

Schep een lepel van dit beslag (ca 10 cm) op een met ingevet bakpapier belegd bakblik met voldoende tussenruimte. Bak de koekjes 8 à 10 min tot ze goudbruin zijn.

Neem ze uit de oven en laat ze ca. 15 sec. opstijven.

Haal ze los met een paletmes en laat afkoelen.

Bereiding: aardbeien

Snijd de aardbeien in plakken, bestrooi met suiker en sprenkel de cointreau er over. Roer af en toe voorzichtig om de aroma`s los te maken.

Doe de roomkaas in een kom, voeg de lobbige slagroom toe en meng het geheel met 1 tl citroensap (voorzichtig), citroenrasp en poedersuiker.

Koel bewaren

Bereiding: praline

Verhit op een laag vuur de suiker en de amandelen tot de suiker vloeibaar wordt. Roer met een metalen lepel en laat dit zachtjes koken tot de suiker goudbruin is (ca. 2 a 3 min) en karamelliseert

Giet de massa op een met zonnebloemolie ingesmeerd bakblik en laat het hard worden.

Rol de praline met een deegroller in fijne stukjes.

Serveren

Maak een tompouce van de koekjes, aardbeien en het roommengsel.

Leg een aardbei op het taartje en verdeel de fijne stukjes praline over bord en taartje.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen