CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


IJskoffie met amandeltaart

Categorie: 
Maand: 

MENU 2010

Ingrediënten

Voor 12 Personen

IJskoffie

  • 40 stuk(s) ijsblokjes
  • 1000 mililiter koude, zeer sterke, bij voorkeur espressokoffie
  • 100 mililiter cognac
  • 200 mililiter slagroom
  • 5 eetlepel(s) witte basterdsuiker
  • 1 mespunt(en) kaneel (flink)
  • 1 stuk(s) chocoladereep in krullen

Amandeltaart

  • 225 gram suiker
  • 3 eetlepel(s) suiker
  • 300 gram ongezouten amandelen
  • 1.5 theelepel(s) kaneelpoeder
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6 stuk(s) eieren, gesplitst
  • 2 eetlepel(s) cognac
  • 90 mililiter melk
  • 24 blaadje(s) munt
  • 12 stuk(s) decoratievorm
  • 1 stuk(s) taartvorm

IJskoffie met amandeltaart Werkwijze

Bereiding:

IJskoffie

Rasp met een kaasschaaf of dunschiller chocoladekrullen van een reep chocolade.

Doe de ijsblokjes in een theedoek en crush de blokjes met een hamer.

Meng de koude koffie en cognac met de gecrushte ijsblokjes. Doe het geheel in een blender en mix het kort met de slagroom, basterdsuiker en de kaneel.

Schenk de drank in 12 hoge glazen en bestrooi met de chocoladekrullen.

Amandeltaart

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bestrooi de vorm met 2 el suiker en schud de overtollige suiker uit de vorm. Maal de amandelen met de resterende suiker in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Voeg de kaneelpoeder, bakmeel, eidooiers, cognac en melk toe. Draai de machine tot alles een zacht deeg is.

Klop in een schone, goed ontvette kom de eiwitten stijf. Spatel het amandeldeeg zo luchtig mogelijk door de eiwitten. Doe het beslag over in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak hem ca. 1 uur gaar.

Laat de taart eerst 10 min afkoelen en verwijder dan de vorm.

Serveren:

Serveer de taart lauwwarm. Snijd de taart in 12 mooie stukken en plaats op licht voorverwarmde borden en zet het glas ijskoffie er naast.

Maak het bord af met blaadjes munt en decoratiebloem.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen