CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tartaar met pikante paprikasaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Tartaar

  • 600 gram tournedos
  • 4 eetlepel(s) kappertjes
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 stuk(s) sjalotjes
  • 8 stuk(s) augurkjes (zoetzuur)
  • 3 eetlepel(s) gesneden bieslook
  • benodigde zout

Paprikasaus

  • 2 stuk(s) rode paprika
  • 1 theelepel(s) paprikapoeder
  • 1 theelepel(s) cayennepeper
  • 6 eetlepel(s) citroenmayonaise

Garnering

  • 75 gram veldsla
  • 3 eetlepel(s) dressing (olie,azijn,peper,zout,mosterd)
  • 12 stuk(s) toast (casino zonder korst)
  • 12 stuk(s) bolletjes zoute boter

Tartaar met pikante paprikasaus Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 230 °C .

Paprikasaus

Leg de beide paprika’s gedurende 25 min op een bakplaat in de oven totdat de paprika’s voor

een deel zwart zijn geblakerd.

Verwijder de schil en de pitjes van de paprika’s en pureer ze samen met de paprikapoeder, de mayonaise en de cayennepeper in de Magimix of met de staafmixer.

Haal deze massa vervolgens door een fijne zeef.

Tartaar

Snijd en hak de tournedos tot een fijn gehakt en meng het met de kappertjes en de olijfolie.

Maak op smaak met zout.

Snijd de augurkjes tot een zeer fijne brunoise. Snijd de bieslook fijn en snijd op het laatst

(vlak voor het uitserveren) de sjalotjes ragfijn.

Rooster de toast.

Serveren:

Neem een steker van 5 cm doorsnee en leg hier een laagje vlees in.

Vervolgens een laagje paprikasaus en dek af met de sjalot, augurk en bieslook.

Neem de steker weg en leg er een toefje veldsla naast met een paar druppels dressing.

Serveer met toast en een bolletje zoute boter.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen