CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Slasoep

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 30 gram roomboter
  • 12 sneetje(s) casinobrood
  • 30 mililiter olijfolie
  • 2 theelepel(s) kerriepoeder
  • 4 stuk(s) sjalotten
  • benodigde zeezout
  • 2 krop sla
  • 1 stuk(s) citroen, geraspt
  • 800 mililiter kippenbouillon
  • 250 mililiter witte wijn
  • 500 mililiter room
  • 125 mililiter creme fraiche
  • 60 gram Parmezaan snippers

Slasoep Werkwijze

Bereiding:

Slasoep

Doe boter en olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin zachtjes de fijngesneden sjalotten samen met de kerrie en wat gemalen zeezout.

Voeg de geraspte citroenschil toe en 1¾ van de gewassen sla. (houd ¼ van een krop sla over voor de garnering) Laat de sla op hoog vuur slinken en blus af met de wijn.

Voeg de bouillon, de room en de crème fraîche toe en laat met de deksel op de pan verder garen (10 min).

Doe nu het geheel in de blender en maal zo fijn mogelijk.

Passeer de soep, met behulp van een ronde opscheplepel, door een fijne zeef.

Snijd de korsten van het brood en smeer de sneetjes onder en boven licht in met olijfolie.

Bak de sneetjes om en om in een grote koekenpan en laat de sneetjes drogen op keukenpapier.

Serveren:

Beleg 1 sneetje gebakken casino met een paar korreltjes zeezout, wat kleine blaadjes sla en wat snippers Parmezaan.

Snijd doormidden en serveer apart bij een diep bord slasoep.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen