CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tempura van witte en groene asperges met zoete paprikasaus, zalmroerei

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Zoete paprikasaus

  • 3 stuk(s) zoete rode puntpaprika
  • 6 stuk(s) sjalotjes
  • 6 theelepel(s) suiker
  • 2 stuk(s) limoen
  • 3 stuk(s) lombokpepertjes

Tempurabeslag

  • 600 mililiter ijskoud water
  • 3 stuk(s) eieren
  • 600 gram tempurameel
  • benodigde peper
  • 1 snufje(s) vijfkruidenpoeder
  • benodigde zout

Zalmroerei

  • 12 stuk(s) eieren
  • 100 mililiter room
  • 75 gram gerookte zalm
  • benodigde boter
  • benodigde peper
  • benodigde zout

Asperges

  • benodigde archideolie
  • 12 stuk(s) witte asperges
  • 12 stuk(s) groene asperges
  • benodigde tempurameel

Tempura van witte en groene asperges met zoete paprikasaus, zalmroerei Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de borden voor.

 

Zalmroerei

Snijd de zalm in reepjes.

Knip met een scherp puntig nagelschaartje de eischalen in de lengte doormidden en laat de eieren in een kom glijden. Leg tot gebruik de eischalen in water om breken te voorkomen.

Klop de eieren los met de room en wat peper en zout.

Smelt de boter in een pan met hoge rand, voeg het eimengsel toe en laat op een zacht vuur langzaam stollen tot een glanzende massa.

Schep vlak voor het opdienen de zalmreepjes erdoor en houdt wat reepjes achter voor de garnering. Vul 12 eischalen met roerei en houdt wat eimengsel apart.

Garneer het gevulde ei met enkele reepjes zalm.

Asperges

Schil en kook de asperges beetgaar (zie algemene info) en laat ze goed uitlekken.

Droog ze af met keukendoek en wentel ze door wat tempurameel en hou ze apart.

Tempurabeslag

Meng het tempurameel met het ijskoude water en roer het glad.

Breng het beslag op smaak met peper, zout en vijfkruidenpoeder.

Het beslag moet zo dik zijn dat het aan de bolle kant van een lepel blijft hangen.

Voeg aan het beslag kort voor het bakken de stijfgeklopte eiwitten toe.

 

Zoete paprikasaus

Hak de sjalotjes en de knoflook fijn en bak ze vervolgens aan in wat olie, zonder te kleuren.

Voeg nu de zeer fijngesneden puntpaprika en lombok (verwijder de zaadjes) toe en laat alles op matig vuur bakken.

Voeg dan de suiker er aan toe en wat zout. Blus af met 6 el limoensap en laat afkoelen.

Vul 12 eierschalen met de zoete paprikasaus

Vervolg asperges

Haal de asperges stuk voor stuk door het beslag en bak ze met een paar tegelijk in hete olie krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Serveren:

Leg een groene en een witte asperge naast elkaar op een voorverwarmd bord. Trek een streep met het warme eimengsel over het bord en plaats daarop de 2 eischalen met zoete paprikasaus en zalmroerei en garneer tot slot met wat dille.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen