CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Heldere soep met tomaten en asperges

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 1 bos(sen) kervel

Bouillon

  • 8 stuk(s) rijpe tomaten (6 en 2)
  • 1200 mililiter krachtige kalfsbouillon
  • 2 stuk(s) eieren

Soepstengels

  • 2 plak(ken) bladerdeeg
  • 2 theelepel(s) zeezout
  • 2 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • benodigde bakpapier

Vulling

  • 240 gram gekookte ham
  • 12 stuk(s) witte asperges
  • 150 gram diepvries doperwten

Heldere soep met tomaten en asperges Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de soepkommen voor.

Bouillon

Snij 6 tomaten in grove stukken en breng samen met de bouillon aan de kook. Laat dit op een matig vuur ca 30 min trekken.

Het geheel door een fijne zeef wrijven en af laten koelen.

De eiwitten loskloppen en met de bouillon vermengen. Het geheel op matig vuur aan de kook brengen en ondertussen regelmatig roeren. Doordat het eiwit begint te stollen komt het bovendrijven en zal alle ongerechtigheden meenemen. Het gestolde eiwit voorzichtig afscheppen. De heldere bouillon door een fijne doek zeven.

Verwarm de bouillon kort voor het opdienen.

Vulling

Laat de doperwten ontdooien en blancheer ze 2 min.

Schil en kook de asperges beetgaar ( zie algemene info) en snij ze in stukjes.

Ontvel 2 tomaten, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes.

Snij de gekookte ham in reepjes.

Soepstengels

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd uit de ontdooide plakjes bladerdeeg 12 gelijke reepjes. Smeer de reepjes in met het losgeklopte ei en bestrooi met een beetje zeezout en sesamzaad. Leg ze op het bakpapier in de oven en bak in ca 15 min goudbruin

Serveren:

Verdeel de hamreepjes, de geblancheerde doperwten, tomaatstukjes en aspergestukjes en aspergepuntjes over de voorverwarmde soepkommen en schenk er de hete bouillon over. En garneer met wat kervelblaadjes. Leg de soepstengel erbij.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen