CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Frans visschoteltje

Categorie: 
Maand: 

 MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Venkel

  • 3 stuk(s) venkelknollen

Saus

  • 200 mililiter witte wijn
  • 2 stuk(s) sinaasappels, sap en rasp
  • 3 stuk(s) sjalotjes
  • 200 mililiter visbouillon
  • 200 mililiter creme fraiche
  • 4 stuk(s) eierdooiers
  • 100 gram boter

Vis

  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 300 gram zalmfilet
  • benodigde zout en peper
  • 40 gram boter
  • 100 mililiter Pernod (2 borrel glaasjes)
  • 4 bolletje(s) gember

Frans visschoteltje Werkwijze

12 vuurvaste Spaanse schaaltjes doorsnee ca 10-12 cm

Bereiding:

Rasp de sinaasappels en blancheer de sinaasappelrasp ca.1 min en laat de rasp in een zeefje uitlekken. Snijd de gemberbolletjes zeer fijn en zet apart.

Saus

Kook de wijn met het sinaasappelsap en de gesnipperde sjalotjes tot de helft in. Voeg de visbouillon en crème fraîche toe en laat dit weer tot de helft inkoken. Klop de dooiers los. Roer de dooiers met de in klontjes gesneden boter door het vocht tot een gebonden saus ontstaat. Draai het vuur uit.

Venkel

Snijd de venkel in luciferdunne reepjes (julienne) Gebruik hiervoor de snijmachine of mandoline. Kook de venkelreepjes ca. 5 min in water met wat zout. Laat ze in een zeef uitlekken.

Vis

Snijd de vis in stukken van ca. 3 cm. Dep de stukjes droog met keukenpapier. Verhit de boter en bak de stukjes vis aan beide kanten bruin. Strooi er zout en peper over. Vet de vuurvaste schaaltjes in en leg er een bedje venkeljulienne in. Besprenkel dit met Pernod. Verdeel de vis over het bedje en giet de saus erover. Laat in ca. 5 min onder een hete grill goudbruin worden (erbij blijven!).

Serveren:

Strooi de sinaasappelrasp en fijngesneden gember over het visschoteltje en zet het op een bord en serveer uit.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen