CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Fruitsoep met kruiden en basilicum

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 12 topje(s) basilicum

Fruit

  • 2 stuk(s) mango
  • 4 stuk(s) kiwi's
  • 250 gram aardbeien
  • 1 stuk(s) ananas
  • 2 stuk(s) sinaasappels

Yoghurtijs

  • 500 mililiter melk
  • 500 mililiter volle yoghurt
  • 6 eetlepel(s) cointreau
  • 200 gram suiker
  • 0.5 stuk(s) citroen (sap)

Siroop

  • 1000 mililiter water
  • 450 gram suiker
  • 3 stuk(s) kaneelstokjes
  • 4 stuk(s) kruidnagelen
  • 6 stuk(s) kardamonzaadjes
  • 2 stuk(s) vanillestokjes
  • 15 stuk(s) zwarte peperkorrels
  • 0.5 stuk(s) citroenschil (geen wit)
  • 0.5 stuk(s) sinaasappelschil
  • 3 plak(ken) gemberwortel

Fruitsoep met kruiden en basilicum Werkwijze

Bereiding:

Fruit

Schil het fruit en snij alles in kleine stukjes en houd apart.

Siroop

Laat water, suiker, kruiden en de fijngesneden citroen- en sinaasappelschil en de fijngesneden gemberwortel zachtjes opstaan en laat inkoken tot siroop (ongeveer de helft), grove kruiden eruit halen en laten afkoelen

1 uur voor het uitserveren over al het fruit schenken (niet langer)

Yoghurtijs

Meng de melk en de yoghurt. Roer dan de suiker, cointreau en citroensap erdoor. Doe alles in de ijsmachine en laat draaien tot ijs.

Serveren:

Verdeel de fruitsoep over de soepborden. Leg in het midden een bolletje yoghurtijs en garneer met de basilicumtopjes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen