CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Haring met rode bietengelei

Categorie: 
Maand: 

Menu 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 500 mililiter rode bietensap
  • 12 stuk(s) haringen
  • benodigde agar agarpoeder
  • 100 mililiter creme fraiche
  • 12 stuk(s) blauwe bloemen (boragebloemetjes)
  • 30 mililiter Aquavit
  • benodigde zout en peper

Haring met rode bietengelei Werkwijze

Bereiding:

Kook het bietensap, breng op smaak met zout en peper en bind het met wat

agar agarpoeder ( zie gebruiksaanwijzing op verpakking).

Kook het geheel nog even door en laat afkoelen tot het is opgesteven.

Controleer de haringen op achtergebleven graatjes.

Maak de crème fraîche aan met zout, peper en Aquavit.

Serveren:

Leg de haring op het bord. Schep aan de ene kant wat bietengelei en aan de andere kant wat crème fraîche. Bestrooi het geheel met de boragebloemetjes of decoreer met een enkele bloem.

Tip: serveer de crème fraîche op een amuselepel

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen