CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Krokante garnalen op een heet bedje

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Chilimayonaise

  • 2 stuk(s) verse eieren (dooiers)
  • 1 theelepel(s) Franse mosterd
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 250 mililiter olijfolie
  • 4 eetlepel(s) peterselie
  • 4 eetlepel(s) zoete chilisaus

Garnalen

  • 0.5 stuk(s) Spaanse peper
  • 3 tenen knoflook
  • benodigde olijfolie
  • 60 stuk(s) flinke garnalen zonder schil en darmkanaal
  • benodigde frituurolie

Garnering

  • 100 gram rucola sla

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti

Krokante garnalen op een heet bedje Werkwijze

Bereiden:

Spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op het pak. Afgieten (niet spoelen) en uit laten lekken.

Garnalen

Marineer de garnalen ca. 30 min in een klein beetje olijfolie, waaraan de geperste knoflook en de fijn gesneden peper en een beetje zout is toegevoegd.

Droog de gemarineerde garnalen, haal ze door de bloem en wikkel om elke garnaal ca. 3 slierten spaghetti (een friemelwerkje!).

Verhit een flinke laag frituurolie 5 à 6 cm. in een wok tot ca. 180 °C.

Bak de garnalen in kleine porties goudbruin en houd warm.

Chilimayonaise

Klop de eidooiers, zout, peper, mosterd en citroensap door elkaar. Druppel onder voortdurend kloppen daar geleidelijk de olijfolie bij tot een dikke glanzende saus ontstaat. Voeg de chilisaus en de peterselie toe. Bewaar koud.

Serveren:

Serveer op een wit langwerpig bord.

Breng een streep rucola aan en leg daarop 5 spaghettigarnalen.

Leg aan de onderzijde een lepel met chilimayonaise.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen