CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kalfsgehakt in aardappelkorst, haricots verts en rozemarijn-tomatenspies

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Kalfsgehakt

  • 1000 gram aardappelen (vastkokend)
  • 1000 gram kalfsgehakt
  • 4 eetlepel(s) basilicum
  • 4 eetlepel(s) peterselie
  • 1 theelepel(s) komijn, gemalen
  • benodigde bloem
  • 4 stuk(s) eieren (1+3)
  • benodigde arachideolie
  • benodigde boter
  • 5 stuk(s) grote uien (1+4)
  • stuk(s) zout en peper

Rozemarijn-tomatenspies

  • 12 stuk(s) stevige rozemarijntakjes
  • 36 stuk(s) kerstomaatjes
  • 12 toefje(s) sla
  • benodigde olijfolie
  • benodigde fleur de sel

Haricot verts

  • 500 gram haricots verts
  • 2 stuk(s) sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • benodigde boter

Kalfsgehakt in aardappelkorst, haricots verts en rozemarijn-tomatenspies Werkwijze

Bereiding:             

Borden voorverwarmen. Verwarm oven voor op 220°C.

Kalfsgehakt

Rasp de geschilde aardappels met de grove rasp (denk aan rösti) in de Magimix of gebruik de handrasp. Spreid ze uit op een schone theedoek en bestrooi met zout, peper en 1 el bloem. Houd apart. Snipper 1 ui en snijd de basilicum en de peterselie fijn. Meng dit met het kalfsgehakt en voeg komijn, peper en zout en een eitje toe. Kneed goed door elkaar. Vorm er 24 platte ballen van en haal ze door de bloem, dan door de 3 geklopte eieren. Bedek ze helemaal met, de met keukenrol drooggedepte, geraspte aardappel (dikke laag!). Verhit de olie met de boter en bak de aardappelgehaktballen aan beide zijden goudbruin en gaar in ca. 20 min. Ontvel de 4 uien en snijd ze in 24 plakken. Bak ze rustig in de olie tot ze nog heel en goudbruin zijn.

Haricots verts

Blancheer de schoongemaakte boontjes beetgaar in water met zout. Giet af.

Fruit in een andere pan de gesnipperde sjalotjes, knoflook en rode peper in de boter glazig bruin en meng dit met de haricots verts.

Rozemarijn-tomatenspies

Verwijder van de rozemarijntakjes alle naalden, behalve de topjes (pluimpje). De pluimpjes in aluminiumfolie verpakken tegen het verbranden. Spies 3 kerstomaatjes aan elke tak bestrijkt ze met olijfolie en leg ze in de voorverwarmde oven, draai regelmatig tot ze een beetje bruin zijn en gebarsten. Bestrooi met wat fleur de sel.

Serveren:

Leg in het midden van het voorverwarmde bord 2 plakken gebakken ui en daarop de aardappelgehaktballen. Steek de tomatenspies met een toefje sla er in. Drapeer de haricot verts er om heen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen