CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Een Italiaans-Frans huwelijk, een eclair gevuld met gorgonzola

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Eclair

  • 100 gram boter
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 4 stuk(s) eieren
  • 100 gram Parmezaan geraspt
  • 250 mililiter water
  • benodigde zout en peper

Garnering

  • 300 gram druiven

Vulling

  • 300 gram gorgonzola, pittig
  • 200 mililiter slagroom
  • 24 stuk(s) gepelde walnoten
  • 50 gram suiker
  • 1 spuitfles honing

Een Italiaans-Frans huwelijk, een eclair gevuld met gorgonzola Werkwijze

Verhit de oven voor tot 180 °C.

Éclair

Doe 250 ml. water met de boter plus wat zout en peper in een steelpan.

Breng het geheel net aan de kook en haal van het vuur.

Doe er in een keer alle bloem bij en meng met een houten lepel.

Zet de pan weer op het vuur en roer ca. 7-8 min door, totdat het mengsel loslaat van de zijkant van de pan.

Haal de pan van het vuur en laat de massa wat afkoelen.

Klop er dan een voor een de eieren door, wacht met het volgende ei tot het vorige helemaal is opgenomen. Roer er de Parmezaan door.

Bekleed een bakplaat met bakpapier of siliconenmatje.

Spuit met een spuitzak met grove mond een streep van ca. 5 cm beslag op de bakplaat, houd ruimte tussen de soezen.

Bak ze ca. 20 min. DE OVEN TUSSENTIJDS NIET OPENEN

Laat ze gedeeltelijk afkoelen met een halfopen ovendeur, daarna op een rooster.

Vulling

Klop de slagroom lobbig en meng met de gorgonzola.

Hak de walnoten grof. Smelt de suiker in een kleine koekenpan met een heel klein beetje water.

Als de suiker heel licht begint te kleuren voeg de noten dan toe en laat ze mooi karamelliseren. Pas op het mengsel wordt heel heet!

Vul met een spuitzak met gladde mond via de onderkant de soezen met het kaasmengsel.

Serveren:

Leg de éclair midden op het bord, trek met de honing een paar grote zigzaggen er overheen

Strooi de gesuikerde noten over de eclair en garneer met een trosje druiven.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen