CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Komkommersoep met Hollandse garnalen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Vlinderkoekjes

  • 4 plak(ken) bladerdeeg
  • 50 gram Parmezaan
  • benodigde peper en zout

Garnering

  • 150 gram Hollandse garnalen

Komkommersoep

  • 400 gram doperwtjes (diepvries)
  • 800 mililiter groentebouillon
  • 2 stuk(s) bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 bos(sen) peterselie
  • 1 stuk(s) komkommer

Creme fraiche

  • 220 gram creme fraiche
  • 60 mililiter witte wijn

Komkommersoep met Hollandse garnalen Werkwijze

Bereiding:

Zet grote soepborden in de warmhoudkast!

Verwarm de oven tot 200 °C

 Komkommersoep

Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in stukjes.

Breng de groentebouillon met de doperwten aan de kook en kook ze ca.2 min.

Voeg de klein gesneden bosui, de kleingesneden knoflook en de fijn gesneden peterselie plus de komkommer toe en kook nog 10 min zachtjes door.

Pureer met de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.

Vlinderkoekje

Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol dit uit tot een plak van 20 cm. hoog en 30 cm. breed.

Bestrooi het geheel met wat peper en zout en de geraspte Parmezaan.

Rol nu vanaf boven het bladerdeeg op tot halverwege en rol vanaf beneden het bladerdeeg op tot halverwege.

Snijd nu van deze dubbele rol plakjes van ½ cm. Leg de plakjes op een ingevet bakblik en bak ze gedurende 15 min af in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Crème fraîche

Klop de crème fraîche met de 60 ml witte wijn tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

Zorg dat de soep op temperatuur is en schep 1 grote opscheplepel in een diep bord. Schep

1 lepel crème fraîche in het midden van de soep en strooi wat garnaaltjes rondom de crème fraîche. Geef er een bladerdeegvlinder bij.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen