CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Compositie met aardbeien

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Aardbeien met zwarte peper en balsamico

  • benodigde balsamico
  • 400 gram aardbeien
  • 1 stuk(s) citroen
  • 100 gram suiker
  • benodigde zwarte peper uit de molen

Parfait van aardbeien

  • 400 mililiter room
  • 0.5 stuk(s) vanillestokje
  • 300 gram aardbeien
  • 1 stuk(s) citroen
  • 50 mililiter water
  • 4 stuk(s) eierdooier
  • 170 gram poedersuiker

Garnering

  • 1 bos(sen) munt

Aardbeienijs

  • 1 stuk(s) citroen (sap van)
  • 500 gram aardbeien
  • 300 mililiter room
  • 200 gram suiker

Compositie met aardbeien Werkwijze

Bereiding:

Aardbeienijs

Houdt wat aardbeien apart voor de garnering.

Pureer alle ingrediënten en draai er ijs van. Zet in de vriezer.

Parfait van aardbeien

Pureer de aardbeien. Doe de puree in een kom.

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit.

Doe het merg met het water, citroensap en poedersuiker in een pan en verwarm.

Laat het daarna afkoelen tot 70 °C.

Voeg de eidooiers en 90 % van de aardbeien toe en verwarm al kloppend tot 80 °C om lichte binding te verkrijgen. Haal van het vuur en klop nog 5 min. Doe het mengsel in een ruime kom en laat afkoelen.

Klop de room tot bijna stijf. Meng de room voorzichtig met het aardbeienmengsel.

Verdeel de achtergehouden aardbeienpuree over glaasjes.Doe de parfait in een spuitzak en spuit hiermee de glaasjes vol. Zet in de vriezer.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen