CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aardpeer met spinazie, gebakken portobello met kwartelei en bearnaisesaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Spinazie

  • 600 gram wilde spinazie
  • 2 stuk(s) sjalotten
  • 1 teen knoflook

Bearnaisesaus

  • 3 stuk(s) sjalotten
  • 1.5 eetlepel(s) fijn gesneden dragon
  • 200 mililiter droge witte wijn
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 6 stuk(s) eierdooiers
  • 200 gram koude boter in blokjes

Portobello met kwartelei

  • 12 stuk(s) portobello's
  • 2 tenen knoflook
  • 12 stuk(s) kwarteleieren
  • 100 gram vers van het stuk geraspte Leerdammer gatenkaas
  • benodigde boter
  • benodigde zout en peper
  • benodigde zeezout voor op tafel

Ingrediënten

  • 1000 gram aardpeer

Aardpeer met spinazie, gebakken portobello met kwartelei en bearnaisesaus Werkwijze

Bereiding:

Bearnaisesaus

3 sjalotten pellen en fijnsnipperen. In een steelpan de sjalotten, 1 el van de dragon, de wijn en de wijnazijn aan de kook brengen. Laten inkoken tot er circa 100 ml over is.

Het vocht zeven. De eierdooiers toevoegen en erdoor kloppen. Het dooiermengsel au-bain-marie kloppen tot het gebonden is. Daarna ¼ deel van de klontjes boter erdoor kloppen.

Als de boter helemaal is opgenomen de rest van de boter deel voor deel erdoor kloppen.

Naar smaak zout en peper toevoegen met de rest van de dragon.

De saus au-bain-marie warm houden, maar beslist niet te heet laten worden.

Aardpeer

Schil de aardpeer en snij in grove stukjes. Kook de aardpeer met wat zout in ongeveer

4 min gaar en giet ze af.

Spinazie

Maak de spinazie schoon, ontdoe ze van de stelen en laat de spinazie goed uitlekken.

Snipper 2 sjalotten en knoflook en fruit het in de olijfolie. Voeg na 4 min de spinazie toe en bak de spinazie kort, zodat het knapperig blijft.

Portobello met kwartelei

Verwijder de steel van de portobello’s en bestrooi het hoedje met zout en peper. Bak de bolle kant kort in de boter. Schik de portobello´s naast elkaar op een bakblik. Breek boven elke portobello een kwarteleitje en strooi er wat vers geraspte Leerdammer overheen. Plaats ca 3 min onder de grill.

Serveren:

Leg de spinazie op het bord met daarnaast de stukjes aardpeer. Leg de portobellohoedjes erop en garneer met de bearnaisesaus.

Eventueel de resterende bearnaisesaus in een kom op tafel zetten, evenals wat zeezout.

                                                              

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen