CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Salade met cantharellen, gekonfijte eendenmaagjes en sjalottenvinaigrette

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 200 gram gemengde sla - kies bij voorkeur bijzondere sla, zoals mosterdsla, pissenlit, rode sla
  • 300 gram cantharellen, snijd de grote door midden
  • 600 gram eendenmaagjes, gekonfijt in ganzenvet
  • 6 stuk(s) sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepel(s) rode balsamico
  • 1 eetlepel(s) notenolie
  • benodigde peper en zout
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • benodigde mosterd
  • benodigde balsamico
  • benodigde peper en zout

Salade met cantharellen, gekonfijte eendenmaagjes en sjalottenvinaigrette Werkwijze

Bereiding:

Sjalottenvinaigrette

Snij de sjalotten in dunne ringen. Zweet deze ringen in de boter en blus af met 1 tl balsamico en 1 el notenolie. Er moet een goede balans tussen zuren en olie ontstaan. Maak af met zout en peper.Cantharellen

Borstel de cantharellen schoon. Bak de cantharellen in de roomboter en voeg zout en peper toe. Houdt ze warm.

Eendenmaagjes

Trancheer de maagjes en bak ze krokant in hun aanklevende ganzenvet.

Voeg peper, zout en de uitgeperste knoflook toe.

Maak van het overgebleven ganzenvet (ca 100 ml) een lauw warme dressing naar keuze met balsamico, mosterd, peper en zout.

Sla

Was de sla en droog deze.

Serveren:

Leg de sla losjes op het bord. Verdeel eerst de sjalotten over de sla en vervolgens de maagjes en cantharellen. Verdeel tot slot de lauwwarme dressing over het geheel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen