CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Herfstsalade met wilde duif

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 200 gram gemengde sla

Wilde duiven

  • 6 stuk(s) Anjou duiven, schoongemaakt
  • 100 gram boter

Saus

  • 200 mililiter gevogeltefond
  • 200 mililiter olijfolie, extra vierge
  • 100 mililiter aceito balsamico
  • benodigde pepr en zout

Paddenstoelen

  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 stuk(s) sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram boter
  • benodigde zout en peper

Herfstsalade met wilde duif Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Wilde duiven

Braad de duiven op hun karkas in de boter. Zet ze op hun rug in de oven en laat ze 5-10 min garen (rosé). Haal de filets van de karkassen en leg de filets in aluminiumfolie verpakt in de warmhoudkast (60 °C).

Haal vlak voor het uitserveren het vel er af en snijd de filets in mooie plakken.

Gebruik de karkassen voor de bouillon van de pompoensoep.

Saus

Laat het gevogeltefond tot de helft inkoken. Meng dan de olijfolie en de balsamico erdoor tot een saus en breng op smaak met peper en zout.

Paddenstoelen

Bak de paddenstoelen met de fijngesneden sjalotten en de gesnipperde knoflook in de boter. Voeg peper en zout toe.

Serveren:

Leg de sla op de borden. Verdeel de plakjes duif over de sla, doe hetzelfde met de paddenstoelen. Lepel de saus over het geheel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen