CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Pompoensoep met paddenstoelen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Pompoen-paddenstoelensoep

  • 6 stuk(s) kleine pompoenen
  • 30 gram boter
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 5 takje(s) tijm
  • 200 gram Zeeuws spek
  • 100 gram gemengde noten
  • 0.5 bos(sen) platte peterselie
  • benodigde zout en peper

Bouillon

  • 1000 mililiter bouillon van de duivenkarkassen
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) (winter)wortel
  • 4 stengel(s) bleekselderij
  • 2 takje(s) perterselie
  • 2 takje(s) tijm
  • 4 stuk(s) jeneverbessen
  • 5 stuk(s) peperkorrels, gekneusd

Pompoensoep met paddenstoelen Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de soepkommen.

Bouillon

Doe de karkassen van de duiven (van het vorige gerecht) in een pan en giet er 1000 ml water bij. Breng aan de kook met de fijngesneden groenten en kruiden en laat dit zolang mogelijk trekken. Strooi er wat peper en zout bij.

Pompoen-paddenstoelenmengsel

Snijd de pompoen horizontaal doormidden (eventueel zigzag rand ) en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het verwijderde vruchtvlees in blokjes en kook dit in 6 min in water met zout. Giet af en pureer met de staafmixer. Verhit de boter in een diepe pan en fruit de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook in ca 3 min.

Maak de gemengde paddenstoelen schoon en snijd deze in stukjes en voeg toe met de takjes tijm en laat in 2 min gaar worden.

Doe de pompoenpuree erbij en laat dit geheel 5 min zachtjes koken.

Zeef de bouillon en giet bij het pompoen-paddenstoelenmengsel.

Breng snel opnieuw aan de kook en zet dan het vuur weer laag.

Snijd het Zeeuw spek in kleine reepjes. Hak de noten grof fijn.

Snijd de peterselie fijn en houd wat peterselie achter voor de decoratie. Voeg het Zeeuws spek, peterselie en noten aan de soep toe.

Roer goed door elkaar en proef op zout en peper.

Serveren:

Schep de pompoen-paddenstoelensoep voorzichtig in de soepkommen en strooi er wat peterselie op.

N.B. de soep kan ook in de uitgeholde pompoenhelften worden geserveerd.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen