CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Mosselen in koriandersaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 2000 gram mosselen met schelp
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 30 gram boter
  • 2 stuk(s) sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 200 mililiter witte huiswijn

Garnering

  • 2 eetlepel(s) bieslook
  • benodigde stokbrood

Koriandersaus

  • 300 mililiter creme fraiche
  • 2 stuk(s) tomaten
  • 3 eetlepel(s) koriander
  • 1 stuk(s) rode chilipeper
  • benodigde zout en peper

Mosselen in koriandersaus Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de borden voor.

Mosselen

Boen de mosselen goed schoon in ruim water.

Verhit in een royale pan de olijfolie en de boter. Bak hierin zachtjes ca 5 min de fijngesneden sjalotten , de uitgeperste knoflook en de fijngesneden rode peper.

Doe de voorverwarmde wijn en de mosselen erbij. Voeg wat zout en peper toe en laat de mosselen afgedekt 5–8 min koken. Schud regelmatig om. Schep de mosselen uit de pan. Laat ze in de schelp en vang het vocht op. Houd de mosselen warm.

Koriandersaus

Zeef het mosselvocht door een doek, kook het tot de helft in en voeg de crème fraîche toe. Laat de saus ongeveer 5 min inkoken tot een goede dikte.

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in lange dunne repen. Ontdoe de chilipeper van de zaadjes en snijd in dunne ringen. Snijd de koriander grof en doe dit samen met de tomaten en de ringen chilipeper in de saus en laat 2 min inkoken.

Garnering

Snijd de bieslook grof. Snijd het stokbrood in 12 plakjes.

Serveren:

Leg de mosselen op een voorverwarmd bord, schenk de saus erover en strooi hierop de bieslook.

Serveer er warm stokbrood bij.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen