CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Hazelnootgebakje met mokkacreme

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Mokkacreme

  • 6 eetlepel(s) oploskoffie
  • 400 gram ongezouten boter
  • 2 stuk(s) eierdooiers
  • 400 gram poedersuiker
  • 300 gram blanke hazelnoten
  • benodigde bakpapier

Biscuitbodem

  • 12 stuk(s) eieren
  • 300 gram suiker
  • 300 gram bloem

Hazelnootgebakje met mokkacreme Werkwijze

Uitsteekvormen van 6 cm doorsnee.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Biscuitbodem

Klop met de mixer de eieren met de suiker in 10 min heel dik, romig en licht van kleur. Zeef de bloem er boven en spatel er luchtig door.

Beleg de 2 bakplaten met bakpapier en strijk het beslag op de bakplaat uit tot een laag van 1,5 cm dik.

Bak de biscuitbodem in de oven in 15 min goudbruin en gaar. Laat op een rooster afkoelen.

Mokkacrème

Los het koffiepoeder op in 3 el heet water.

Klop met de mixer de boter met de eierdooiers en poedersuiker dik, luchtig en romig. Klop druppelsgewijs de koffie erdoor.

Hazelnootgebakje

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schud ze op een plank en hak de noten fijn.

Steek uit het biscuitlaag 24 rondjes. Schep op 12 biscuitbodems driekwart van het botermengsel.

Dek af met de andere biscuitbodems en druk aan zodat de gebakjes een egale crèmelaag hebben. Strijk overtollige mokkacrème weg.

Bestrijk de zijkanten dun met de mokkacrème. Rol de gebakjes door de hazelnoten.

Bestrijk ook de bovenkant met mokkacrème en bestrooi met hazelnoten.

Serveren:

Leg het gebakje op een bordje en serveer met een kopje koffie of thee.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen