CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Frisse voorjaarssalade

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Salade

  • 3 stuk(s) meloen (zoet en rijp)
  • 2 stuk(s) venkelknollen (middel groot)
  • 150 gram veldsla
  • 2 stuk(s) avocado (rijp!!!!)
  • 150 gram geitenkaas, zacht (Chavroux in piramidevormig bakje)

Sinaasappelsaus

  • 6 stuk(s) sinaasappelen
  • 100 mililiter Pernod
  • 100 mililiter olijfolie extra vierge
  • 2 theelepel(s) honing (eventueel)
  • benodigde peper

Frisse voorjaarssalade Werkwijze

Bereiding:

Sinaasappelsaus

Pers de sinaasappels en kook het sinaasappelsap samen met de Pernod in tot een licht stroperige saus ontstaat.

Laat de saus geheel afkoelen en klop er vervolgens druppelsgewijs de olijfolie door. Maak op smaak met peper.

Mocht de saus een bittertje hebben, corrigeer dit met een lepeltje honing.

Salade

Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Maak meloenbolletjes uit het rijpste deel van de meloen met de pommes parisienneboor. Zet bolletjes apart. Lepel de rest van de meloen uit en pureer dit in de keukenmachine. Zet apart in een schenkkan.

Halveer de avocado’s en verwijder pit en de schil. Snijd de avocadohelften in ca. 20 kleine blokjes. Zet apart.

Pluk het groen van de venkelknol en houd apart. Snijd eventueel het bruin aan de onderkant van de knol weg.

Snijd de bovenste stelen van de venkelknol en snijd vervolgens 2 cm van de smalle zijde van de venkelknol.

Snijd op de mandoline nu flinterdunne plakjes venkel zodanig dat de venkelplakjes een soort bloemsilhouet vormen. Maak 24 plakjes.

Ontdoe de veldsla van eventuele worteltjes. Houd in een kom apart.

Serveren:

Leg op elk bord 2 plakjes venkel. Schep over de veldsla 4 el sinaasappelsaus en meng luchtig met de handen.

Leg op de venkel een toefje veldsla. Verdeel de meloenbolletjes en de avocado over de borden.

Doe nu op ieder bord kleine toefjes geitenkaas en verdeel daarna het venkelgroen over de borden.

Schep de resterende saus rondom de salade en serveer met een glaasje meloenpuree.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen