CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Paddenstoelenrisotto met runderfilet en venkelzaad

Categorie: 
Maand: 

Doe de gedroogde paddenstoelen in een schaaltje en schenk er zoveel heet water op dat ze net zijn bedekt. Laat ze 10 min. weken. Verhit in een wijde pan met dikke bodem 2 el olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg het venkel zaad toe en bak 1 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glazig zijn.

Schenk de wijn erbij en laat, al roerend de rijst de wijn zachtjes koken opnemen. Voeg dan steeds een soeplepel bouillon toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend helemaal opnemen voordat je een volgende lepel toevoegt. Kook de rijst in 15 min. beetgaar. Voeg na 10 min. de gedroogde paddenstoelen met het gezeefde weekvocht.

Verhit intussen in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de verse paddenstoelen in 3 min. beetgaar. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep de paddenstoelen op een bord. Schenk de rest van de olijfolie in de koekenpan. Bestrooi de runderfilets met zout en peper en bak ze, op niet te hoog vuur, in 2 min. per kant (2½ min. voor vlees dat niet dry aged is) bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Neem het vlees uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten.

Neem de risotto van het vuur. Meng er de paddenstoelen, de mascarpone en de kaas door. Breng op smaak met peper. Schep vlak voor het serveren de rucola erdoor zodat de blaadjes knapperig blijven.

Schep de risotto op 4 borden. Snijd de runderfilet in plakjes en leg op de risotto. Garneer met wat extra rucolablaadjes. Schaaf er nog wat krullen Parmezaanse kaas over en besprenkel met extra vierge olijfolie.

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Risotto

  • 15 gram Gedroogde gemengde paddenstoelen
  • 6 eetlepel(s) olijfolie, om te bakken
  • 1 stuk(s) sjalot, fijngesneden
  • 1 theelepel(s) venkelzaad
  • 150 gram risottorijst
  • 100 mililiter droge witte wijn
  • 500 mililiter paddenstoelen- of groentebouillon
  • 150 gram verse paddenstoelen, in stukken
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 stuk(s) dry aged runderfilets à 150 g, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepel(s) mascarpone
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra
  • 1 benodigde flinke handvol rucola
  • benodigde extra vierge olijfolie, om te besprenkelen

Paddenstoelenrisotto met runderfilet en venkelzaad Werkwijze

\

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen