CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Ossobuco met verjus, venkel en saffraan

Categorie: 
Maand: 

Verwarm de oven voor op 110ºC.

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 1 el olijfolie in een grote ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Braad het vlees in 2 delen 2 min. aan elke kant, of tot het lichtbruin is. Voeg voor het tweede deel indien nodig wat olijfolie toe. Schep de schenkels op een bord.

Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan op matig vuur. Roerbak de venkel en de knoflook 5 min. Voeg de tomatenpuree en saffraan toe en roer 30 sec. Schenk de verjus of wijn erbij en roer 1 min. Voeg het vlees, de bouillon en salie toe. Stoof de ossobuco afgedekt 6 uur in de oven, of tot het vlees heel mals is. Bestrooi met het venkelgroen en zout en peper naar smaak en serveer met de gnocchi.

*Verjus is een smaakmaker op basis van ongerijpte druiven, te koop bij delicatessenzaken.

Ingrediënten

Voor 6 Personen

Ossobucco

  • 12 stuk(s) kalfsschenkel (totaal ± 1,8 kg)
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 stuk(s) venkelbollen (totaal + 450 g), in dikke plakken (houd het groen apart)
  • 3 stuk(s) knoflook, in dunne plakjes
  • 2.5 eetlepel(s) tomatenpuree
  • pluk saffraandraadjes
  • 250 mililiter verjus* of witte wijn
  • 500 mililiter kippenbouilon
  • 2 takje(s) verse salie

Ossobuco met verjus, venkel en saffraan Werkwijze

Bereiden ± 35 min. / oven ± 6 uur.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen